Újabb sikeres vizsga

Szerdán Zala megye első közlekedésbiztonsági vizsgáján vehettünk részt Baranyai Zoltánné és vakvezető kutyája, Szilaj jóvoltából Nagykanizsán. Hónapokon át tartó gyakorlás után vághattak neki a megmérettetésnek.

A képen egy labrador vakvezető hámban fekszik a füvön. Mellette térdel gazdája, aki egyik kezével épp megsimítja a kutya fejét.
Baranyai Zoltánné és Szilaj

A vizsga a helyközi autóbusz állomásról indult. A páros útja a város Fő terén áthaladva a Művelődési Ház melletti füves területre vezetett, ahol bemutatták a megbízhatósági feladatok közül a fegyelmező feladatokat és a behívást. Útközben egy útfelbontás nehezítette a haladást, amit magabiztosan megoldottak. Innen átkeléseken, körforgalmon keresztül jutottak el a Kormányablakhoz, ahol lépcsőket és ajtókat leküzdve érték el céljukat. A helyben maradás nem tartozik Szilaj kedvenc gyakorlatai közé, de ezt is megoldották és végül sikeresen teljesítették a vizsgát.

A Zalai Hírlap cikket is írt párosunk vizsgájáról, sőt egy kis videón is megtekinthetők munka közben: “Hivatásos vakvezető-Szilaj mindig jelzi, merre van az előre

Gratulálunk!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek