Újabb két sikeres közlekedésbiztonsági vizsga

Sok hónapos erőfeszítés megkoronázása, amikor vakvezető kutyáink látássérült gazdáikkal végre eredményes közlekedésbiztonsági vizsgát tesznek. Szeptember 21-én két sikeres vizsgát is ünnepelhettünk. Görömbölyön Bobcsák Ferenc vizsgázott Mézessel, s még ugyanazon a napon Szirmabesenyőben Farkas József Opállal.

Mézesék vizsgája tartalmazott mindenféle nehézségeket, amit a kertvárosból a nyüzsgő nagyvárosba való utazás közbe el lehet képzelni. Kezdetben a kerítések mögött kórusban szurkoló kutyák, a járda nélküli utak, belógó ágak és lelépő nélküli útszélek nehezítették dolgukat. A városba érkezve szörnyen nehezen kiismerhető útkereszteződéseken kellett átkelniük, végül egy bokatörő lépcsősor következett, ám kettőjük harmonikus munkájával sikeresen célba érkeztek.

A képen egy sárga labrador vezet egy férfit, aki a jobb kezében fehér botot tart.
Bobcsák Ferenc és Mézes

József és Opál vizsgája végig a falusias környezetben zajlott. A kisorsolt útvonal a község lottózóját majd a postát és a dohányboltot érintette. Nekik is meg kellett küzdeniük sok-sok akadállyal, járdára parkoló autókkal, fejmagasságba nyúló oszlopokkal és persze a sok kutyaugatás okozta „vizsgahangulattal”. De a legnagyobb nehézséget mégsem a külső körülmények okozták. József gyakori megszédülésekkel is járó betegsége korábban megakadályozta, hogy egyedül tudjon közlekedni, Opál segítségével azonban újra megtanult önálló lenni. Opál ugyanis észreveszi a közelgő rosszullétet, megállásra kényszeríti gazdáját és csak akkor indul vele tovább, ha elmúlt a veszély. Ezen a vizsgán egy órán belül két ilyen alkalom is volt, és nagyszerűen bizonyították, hogy ketten együtt, minden nehézség dacára teljes biztonsággal tudnak közlekedni.

A képen egy férfit vezet egy sárga labrador.
Farkas József és Opál

Gratulálunk mindkét párosunknak!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek