Új párosunk Erzsi és vakvezető kutyája, Gesztenye

Erzsi élete első vakvezető kutyája, egy gyönyörű fekete labrador, Mira volt, aki 11 éven át volt hű barátja. Mira elvesztése nagyon megviselte őt, mély gyászában gondolni se akart másik kutyára, azonban vakvezető kutya nélkül elveszettnek és bizonytalannak érezte magát. Ezután fél évnyi várakozás után érkezett meg hozzá Speedy az okos golden retriever, akivel több mint 7 éven át voltak elválaszthatatlan társak. Erzsébet odaadással gondozta kutyáját, akkor is amikor rákot diagnosztizáltak nála, azonban Speedy egy nap örökre elaludt és ma már ő is fentről vigyáz szeretett gazdájára.

Erzsi Speedy-t siratva, könnyek között igényelt tőlünk vakvezető kutyát. Tudta, hogy akármennyire fáj, vakvezető kutya nélkül képtelen egyedül elmenni dolgozni, iskolába, bevásárolni.

Új vakvezető kutyája, Gesztenye érkezéséig, csak ismerősök segítségével volt képes kimozdulni a lakásból. Borzasztó volt számára ez a kiszolgáltatottság.

Az első találkozásra Gesztenyével Győrben került sor, Erzsi lakhelyén. Az ügyes labrador bújós, kedves természete már ekkor elbűvölte őt, Gesztenye pedig az első perctől figyelt rá és leste minden szavát. Ezután nem volt kérdés, hogy elkezdődhet a felkészülés a közös életükre és a közlekedésbiztonsági vizsgára.

A képen Erzsi térdel a hóban, mellette ül Gesztenye,a sárga labrador vakvezető hámban. Erzsi átöleli Gesztenyét.
Erzsi és Gesztenye

E hét hétfőn érkeztek meg hozzánk Miskolcra Gesztenyével és rehabilitációs tanár kollégánkkal, Mikola Gyöngyvérrel. Erzsi így mesél a nálunk töltött egy hétről:

„ Hihetetlen élmény volt ez az egy hét, rengeteget tanultunk és gyakoroltunk együtt Gesztenyével dr. Mezősi Tamás az alapítvány elnöke és Mikola Gyöngyvér segítségével. Először egy picit megijedtem, hogy hogyan fogunk boldogulni Gesztenyével, hisz a nagy hó miatt az utak csúszósak voltak. Azonban kellemesen csalódtam új társamban. Akár olyan utcán kellett végig mennünk, ahol a kerítések mögött ugattak a kutyák, akár egy havas mezőn kellett az autóhoz visszatalálnunk együtt, egyfolytában figyelt rám és éreztem, hogy bízhatok benne. A benti feladatoknál is a nagyon ügyes volt, profin feküdt be a szék alá és az akadálypályán is szépen vezetett. Már most nagyon megszerettem őt és úgy érzem méltó utódja lesz Mirának és Speedy-nek.”

Ezúton is szeretnénk megköszönni Rajki Katalinnak és családjának, hogy szeretetteljes és boldog kölyökkort biztosítottak Gesztenyének.

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek