Új párosunk, Alexa és Gamma

Alexa Szegedről érkezett hozzánk, hogy elkezdje a felkészülést a közlekedésbiztonsági vizsgára vakvezető kutyájával, Gammával. Alexa születése óta nem lát. Az elemi iskolát a Vakok Általános Iskolájában végezte. Most Szegeden jár gimnáziumba látó diákok között. A középiskola után kommunikációt szeretne tanulni, mert nagy álma, hogy egy nap rádióban dolgozzon.

Alexa bár évek óta fehér bottal közlekedik az első perctől fogva maga sem tudja miért, de taszítja a bot. Miután több látássérült barátja is mesélt a vakvezető kutyás életről, eldöntötte, hogy igényel egy ilyen csodás ebet alapítványunktól. A több hónapos várakozás után megismerkedhetett Gammával és elkezdték a felkészülést közös életükre.

A képen egy fiatal lány fekszik a füvön. Mellette fekszik vakvezető kutyája, akit átölel. A vakvezető kutya egy sárga labrador.
Alexa és Gamma

Alexa így mesél okos vakvezető kutyájáról és az egyhetes bentlakásos tanfolyamról:

„Gamma egy nagyon türelmes, nyugodt és aranyos kutya. Eleinte picit izgultam, hogy milyen lesz, hogy fogunk kijönni egymással, de egyszerűen már most imádom. Együtt utaztunk le Miskolcra Mikola Gyöngyvérrel, az alapítvány munkatársával. Itt már várt minket dr. Mezősi Tamás, az alapítvány elnöke. Az elmúlt napokban Gyöngyvér és Tamás segítségével elkezdtük a felkészülést a közlekedésbiztonsági vizsgára. Gammával először egy mezőn kellett visszatalálnunk az autóig, ezután mikor visszaértünk a Központhoz az autótól az épület ajtajáig. Egy másik feladat volt, hogy egy olyan utcán kellett végig mennünk, ahol a kerítés mögött egyfolytában ugattak a kutyák. A hét végére, természetesen a buszozás és a villamosozás sem maradhatott ki a programból. Gammával minden feladatban megálltuk a helyünket.  Hihetetlenül jó érzés vele együtt közlekedni!”

Ezúton is szeretnénk megköszönni Gamma önkéntes kölyöknevelőjének, Tőrös Bélának, hogy szeretettel és következetes munkával felnevelte őt.

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek