Trafi, a mentőkutya nem ismeri a félelmet

Megható posztban köszönték meg a román tűzoltók Facebook oldalukon, hogy Trafi nevű mentőkutyánk Bukarestben részt vett a „Vigorous Warrior 2019” nevű NATO-gyakorlaton. „Trafi megtanította nekünk, hogy lelke van az állatoknak is. Nem tántorították el a sérülések, nem törődött a veszéllyel a romba dőlt épületekben, nem rettentették meg az akadályok, amikkel találkozott.” Büszkék vagyunk arra, hogy Trafit mi képeztük ki a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában.

Trafi, a mentőkutya a repülőtéren várja, hogy milyen kaland vár rá
Trafi megtanította nekünk, hogy lelke van az állatoknak is

„Trafi megtanította nekünk, hogy lelke van az állatoknak is. A sérülés sem tudta megállítani, nem törődött a veszéllyel a romba dőlt épületekben, nem rettentették meg az akadályok, amikkel találkozott. Trafi a tűzoltók mellett küzdött a kutatási mentési feladatokban. A Romániában töltött napok alatt Trafi rettenthetetlen bátorságról és odaadásról tett tanúbizonyságot. Speciális kiképzettsége teszi őt magabiztossá, így találhatta meg a törmelék csapdájába esett embereket, és sikeresen fejezte be az összes keresését!” – írták Facebook oldalukon a román tűzoltók.

Trafi a magyarországi kutató mentő csapat tagja volt, amely Bukarestben a Vigorous Warrior (Hősies Harcos NATO békegyakorlat) során dolgozott. A békegyakorlaton alapítványunk kuratóriumi elnökével, dr. Mezősi Tamással vett részt.