Tolerancia nap vakvezető kutyákkal

Légy elfogadóbb, légy nyitottabb!

Ez is lehetne a jelmondata, annak a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban megrendezett  Tolerancia napnak, amelyen természetesen vakvezető kutyáinkkal és az Észak-magyarországi látássérült-rehabilitációs Központ munkatársaival együtt vettünk részt egy speciális interaktív érzékenyítő programmal.

 

A képen egy asztal előtt ül két lefedett szemű diáklány. Az egyikük épp a hangfelismerő játék egyik bábujáért nyúl. A másik a színes alakegyeztető játékkal játszik.
A diákok próbára tették hallásukat és tapintásukat

A  diákoknak lehetőségük nyílt megtapasztalni, hogy a  különböző szembetegségek valójában milyen nehézségeket jelentenek akár egy egyszerű dokumentum aláírásakor. Igen csak rácsodálkoztak, hogy a látóként pl. egy postán egyszerűen megoldható  feladatokat a különböző szembetegségeket  szimuláló szemüvegekben mennyire nehéz megcsinálni.

Lefedett szemmel kipróbálták hangfelismerő és alak egyeztető játékunk során azt is, milyen érzés, amikor csak látásunkra és hallásunkra hagyatkozva kell eligazodnunk a mindennapokban.

A képen egy hámban lévő fekete labrador hámszárát fogja egy diáklány. Épp visszaérkeztek a próbakörről. Dió, a fekete labrador előtt áll a kiképzőhölgy.
Dió és egy bátor diák

Speciálisan kiképzett kutyáink, Dió és Delta már alig várták, hogy minden diáknak megmutassák, vakvezető kutyával tényleg önállóan lehet közlekedni még lefedett szemmel is.

A kedves diákok nem igazán értették, hogy a Magyarországon élő vak emberek miért csak alig 1%-át segíti vakvezető kutya a függetlenebb életben…
Sokan érdeklődtek, mit tudnak tenni ők diákként a vakvezető kutyákért: szeretettel várjuk őket is Önkéntesnek!

Külön köszönetet érdemel a rendezvényt szervező Esélyek Háza!
Reméljük mindenki jól érezte magát, s örülünk, hogy  ismét sikerült tennünk valamit a küldetésünkért: Tegyünk együtt valami NAGYON JÓT a vakvezető kutyákért!

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek