Tappancs és Tűsarok

Fiatalok megmutatták, hogyan lehet elegánsan megjelenni vakvezető kutyáikkal. A december 3-án megrendezett Tappancs és Tűsarok volt az első magyarországi vakvezető kutyás divatbemutató.

„Társ, lány, barátnő, erőemelő, gazdi, és valahol végső soron vak. Ez mindig az utolsó, mert a többi fontosabb, jellemzőbb, érdekesebb” – mondta Vincze Zsuzsanna, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola divatbemutatójának egyik modellje.

A Tappancs és Tűsarok divatbemutató üzenete az, hogy sok látássérült embernek fontos, hogy jól nézzen ki, hogy szépnek lássák, és hajlandó azért sokat tenni. A divatbemutatón a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola barátai jelentek meg a legújabb divat szerint, oldalukon vakvezető kutyáikkal és választott kísérőikkel a vörös szőnyegen.

A kép egy csoportkép, melyen a divatbemutatón résztvevő, modellek, kollégák, önkéntesek vannak és a vakvezető kutyák.
A csapat

„Egymás ruhájáról is érdekes volt eszmecserét tartani, hiszen több divattervezővel működtünk együtt, és a bemutató előtt csak néhányan tudták másokról, miben fognak fellépni a vörös szőnyegre” – mondta Szabó Debóra, Emi gazdája.

„Társadalmi szerepvállalásunk, hogy a látássérülteket és a látókat közelebb hozzuk egymáshoz. Hogy megértessük, a látássérültek társadalmunk hasznos tagjai” – mondta Lékáné Viszokai Katalin vakvezetőkutya-kiképző.

A Tappancs és Tűsarok divattervezői, az ANNAEVA, Artista, Fibula, Romani Design, Jelmez-Art ingyen adták a 12 modell ruháit. A kutyák divatos pórázait a Sixfeet dog design biztosította.

A divatbemutatóról egy izgalmas videó is készült:

Tappancs és Tűsarok videó

Fotó: Millók Tamás

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek