SZIN-es élmények

Az Árboc Egyesület elnöke Kurucsai Szabolcs, Alapítványunk által kiképzett vakvezető kutyával közlekedik. Elvis teljes önállóságot és magabiztosságot nyújt Szabolcsnak a közlekedésben, így együtt büszkén és boldogan képviselik Alapítványunkat különböző rendezvényeken.

A Szegedi Ifjúsági Napok élményeiről így ő mesél most pár mondatban:

“A 2015-ös Szegedi Ifjúsági Napok egyik legmeghökkentőbb látványeleme az Árboc Egyesület felújított Trabantja volt, melynek rendbehozatalában az egyesület látássérült elnöke vállalt oroszlánrészt. Mint a mellékelt képen láthatjátok, Elvis, a vakvezető kutya is kipróbálta a járgányt.

A képen egy színes kocsiban ül egy fiatalember, aki épp átöleli fekete labradorját.
Szabolcs és Elvis

Az egyesület régóta együttműködik a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolával, akiket a SZIN-en is büszkén képviselt. A fesztiválozók standunknál sorban álltak a kutyasimogatás kedvéért és rengeteg kérdést tettek fel a vakvezető kutyákkal kapcsolatban. A vállalkozó kedvűek több játékot is kipróbálhattak bekötött szemmel. Az egyik legkedveltebb a” Mission Impossible” fedőnévre hallgatott, ahol egy titkos ügynök bőrébe bújhattak a bátrak.  A sportosabb látogatóink tandem biciklire ülve osztozhattak a száguldás élményében egy látássérült önkéntesünkkel.”

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek