Szabolcs vakvezető kutyájával jelentkezett a főzőműsorba

Kurucsai Szabolcs emlékezetes pillanatokat okozott a Séfek séfe című főzőműsor zsűrijének. “Szerettem volna megmutatni, hogy ha az életed megváltozik, az nem jelenti azt, hogy fel kell adni” – mondta a TV2 versenyében Szabolcs.

Szabolcs és vakvezető kutyája, Elvis a három tagú zsűri előtt áll
Szabolcs a zsűri elé is behívta vakvezető kutyáját, Elvist

A Séfek séfe szabályai szerint a három zsűritag nem tudja, ki főzte az ételt, ami éppen eléjük kerül. Így nagyon meglepődtek, mikor belépett Szabolcs, majd behívta segítőjét, vakvezető kutyáját. Elmondásuk szerint ekkorra megbánták, hogy nem szavaztak bizalmat a férfinak. A mi szívünk abban a pillanatban biztosan nagyobbat dobbant, mint másoké, amikor beszaladt Elvis, aki alapítványunknál tanulta meg a vakvezető szakmát.

“Ha becsukom a szemem, nemhogy ilyet nem tudnék főzni, de még hasonlót sem” – mondta a neves séf, Vomberg Frigyes. “Ha csak tizedannyi alázat lenne bennem, mint benned, biztos, hogy előrébb lennék” – egészítette ki Krausz Gábor, aki elnézést is kért azokért a kritikákért, amikkel korábban illette Szabolcs főztjét.

Kurucsai Szabolcs egyik szemére gyerekkorában vesztette el látását, majd 35 éves korában a másik szemében levált a retinája. Szabad idejében érzékenyítő foglalkozásokat tart óvodákban, iskolákban, akár cégeknek is, felnőtteknek. A műsorban elmondta, reméli, hogy jelentkezésével bebizonyította látássérült társainak, hogy így is helyt lehet állni az élet bármelyik területén. Mi nagyon büszkék vagyunk Szabolcsra és Elvisre!