Szabolcs és Elvis az óvodában

Kurucsai Szabolcs és vakvezető kutyája Elvis ellátogatott a szegedi Baross utcai óvodába, hogy meséljenek a kicsiknek a látássérült emberek mindennapjairól és a vakvezető kutyákról.

Élményeiket most velünk is megosztják:

“Örömmel tettem eleget a szegedi Baross utcai óvoda meghívásának, ahol a picinykéktől a manókon és a csipetkéken át a bóbitákig kíváncsian vártak ránk. Az ovisok kézről kézre adták a látássérülteknek kifejlesztett akadálymentes bűvös kockát és a tapintható Braille írással írt könyvet. A kicsik kérdeztek a fehérbotról és arról, hogyan találtunk el hozzájuk Elvis-szel. A csoportok meglepődve csendesedtek el, amikor beszélni kezdett a telefonom. Ha legközelebb találkozunk, már tudni fogják, hogy hogyan kell viselkedniük egy hámban hívatását végző vakvezető kutya jelenlétében. Elvis a nap végén komolyan elgondolkodott azon, hogy beiktassa-e étrendjébe a pöttyös bögrében felszolgált kakaót. 🙂 ”

A képen egy a szőnyegen körbe ülő óvodás csoport előtt  mesél egy férfi, aki mellett ott áll vakvezető kutyája, egy fekete labrador.
Előadás közben
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek