Sikerrel vizsgázott Bogdán Kriszta és vakvezető kutyája, Ebu

Újabb sikerrel folytatjuk a napokban kezdődött 2015-ös évet: idei második vakvezető kutyás párosunk vizsgázott sikerrel január 7-én ezúttal Komlón.

Korábban olvashattatok már a Komlón élő Krisztáról és kutyájáról, az okos és játékos Eburól, ők a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola legújabb vizsgázott párosa. Közös életük főpróbája a karácsony volt, amit igazi ünnepi hangulatban, már együtt töltöttek. Kapcsolatukat a január elején sikerrel zárult vakvezetőkutyás közlekedésbiztonsági vizsgán szentesíthették, ahol Ebu könnyedén, természetesen vett minden akadályt. Nem hibázott sem a buszos utazásban, sem egy zsúfolt, nagy áruházban, sem az utcai közlekedésben. Ezek olyan hétköznapi cselekmények, amelyekben a vakvezető kutyák pótolhatatlan támaszt nyújtanak gazdáiknak.

Nem véletlenül tekinti Kriszta igazi karácsonyi ajándéknak Ebut. A kétéves labrador kan eztán vele lesz a mindennapjaiban, hogy kísérje és segítse őt át olyan hétköznapi akadályokon, amelyeket egy látássérült ember nem tud másként leküzdeni. Sikeres együttműködést és vidám hétköznapokat kívánunk nekik!

A képen egy pad előtt áll Kriszta kék overálban egyik kezében fehér bot. Másik kezében fogja Ebu a fekete labrador hámszárát.
Kriszta és Ebu

Az Ön adója 1%-a segítségével  még több vakvezető kutyát tudunk képezni vak embertársainknak, hogy önállóbb, függetlenebb életet élhessenek!

Az alábbi linkre kattintva kaphat bővebb információt erről:

1% a VAKVEZETŐ KUTYÁKÉRT!

Az alábbi linkre kattintva megtudhatjuk Krisztától, hogy ő miként élte meg a vizsgát vakvezető kutyájával Ebuval :
A vizsgázó beszámolója a vizsga napjáról

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek