Pax lett egy Szupernő négylábú őrangyala

2014 szeptemberében futótűzként járta be a sajtót Rusty, a meggyilkolt vakvezető kutya tragikus halálhíre. A felajánlott jelentős összegű nyomravezetői díj ellenére sajnos a mai napig sem került elő a kegyetlen gyilkos. Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária (Maja), aki vaksága miatt Rusty, a kitűnően képzett vakvezető kutya segítségével önállóan, függetlenül élhette mozgalmas életét, amely a hű segítő társ tragikus halála után sokkal nehezebb lett…

Pax a sárga labrador büszkén ül alvóhelyén
Pax a vakvezető kutya

Szerencsére a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola növendékei közül Pax alkalmasnak bizonyult arra a küldetésre, hogy pótolja a Rusty hiánya miatt keletkezett űrt.

A képen Pax a sárga labrador vezeti gazdáját Maját haza az úton
Maja és Pax hazaúton

Most már Pax is elvezeti gazdáját hibátlanul bárhová, ami igencsak nagy kihívás: együtt járnak munkába Verpelétről Egerbe, a gyerekekért az iskolába, és sportolni még Budapestre is. Hiszen Maja azon túl, hogy két gyermekes családanya, jogász, a magyar női csörgőlabda válogatott oszlopos tagja.

Egy ilyen “Szupernőnek” pedig egy olyan négylábú őrangyalra van szüksége, aki segítségével ennyi helyen tud önállóan és függetlenül helyt állni.

Mozgalmas életéről készített vele riportot a szuperno.hu, amelyet az alábbi linkre kattintva lehet elolvasni:
Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária (Maja) a Szupernő

Gondolta volna, hogy a Magyarországon élő vak emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya?
Pedig sokkal nagyobb segítséget jelentenek bármilyen élettelen segédeszköznél…ennek ellenére a vakvezető kutya képzés magán adományoknak köszönhetően működik világszerte, miközben a látássérült gazdák ingyen kapják őket a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától….

Hogyan segíthet Ön, hogy ne csak 1%-nak segíthessen vakvezető kutya?
Erről olvashat részletesebben  az alábbi linkre kattintva:
Tegyünk együtt valami NAGYON JÓT a vakvezető kutyákért!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek