Önt is várjuk a vakvezető kutyák világnapjára!

Országos programsorozattal ünnepeljük a vakvezető kutyák április 27-i világnapját a Baráthegyi színeiben. Rendezvényeinket az ünnep előtti szombaton tartjuk – mindenkit szeretettel várunk.

Programjainkkal a látássérült emberekre és a vakvezető kutyák jelentőségére szeretnénk felhívni a figyelmet. Arra, hogy milyen óriási támogatást jelent a látássérült emberek számára segítőjük, egy vakvezető kutya. A képzett vakvezetők különleges kutyák. Speciális tudásukkal több tekintetben is igazi támaszai lesznek egy látássérült embernek. Kiegészítik gazdájukat, kapcsolatot teremtenek számára a láthatóval, s ennek megfelelően vezetik és vigyázzák őt. Segítségükkel és pluszban nyújtott barátságukkal önállóságot és magabiztosságot adnak gazdájuknak, teljesebbé teszik az életét – ez óriási dolog!

Hámmal a hátukon nagyon komoly és felelősségteljes munkát végeznek a vakvezető kutyák – egy ember életére vigyáznak. Hivatásuk a kutyák rendeltetésének egyik legszebbike.

A lépen egy sárga labrador vezeti a gazdáját.
A vakvezető kutyák felelős munkát végeznek.

Programjainkon mindennek jegyében vakvezető kutyás párosainkkal találkozhatnak az érdeklődők. Ismerkedhetnek a kutyákkal, kérdezhetnek róla és tudásáról. Több helyszínen maguk is kipróbálhatják, hogy mekkora segítség a közlekedésben egy vakvezető kutya. Gazdáik szívesen mesélnek majd az érdeklődőknek arról is, hogy miben és hogyan lehet segítség a vakvezető kutyás párosok mellett is egy látó ember. Gondoljunk csak bele: zebra, vált a lámpa, de a kutya nem tudja értelmezni a színt. Ahogyan az érkező busz számát leolvasni sem…

Több helyszínen vakvezető kutyás sétákra, illetve olyan játékok kipróbálására is lesz mód, amilyen például a látássérült emberek számára kialakított asztalitenisz vagy amőba. Jöjjenek, beszélgessünk hát, ismerkedjünk és kérdezzünk bátran!

Ezekben a városokban biztosan megjelenünk, a részleteket a későbbiekben még pontosítjuk:

Budapest, Miskolc, Bonyhád, Debrecen, Eger, Fót, Kalocsa, Kaposvár, Sátoraljaújhely, Sopron, Szeged, Szerencs, Tatabánya, Üllő, Vác.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Adója 1 százalékával Ön is sokat tehet azért, hogy minél több látássérült ember élhessen teljesebb életet vakvezető kutyával. Ma alig 1 százalékuknak van erre módja.

Ha más formában csatlakozna támogatói közösségünkhöz, itt megtalálja a lehetőségeket.

Tegyünk együtt a látássérült emberekért!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek