Nyugdíjas vakvezető kutyánk halála megviselte Mesét és Marikát

A 11 éves Szilaj családja körében volt, mielőtt felment a csillagokhoz. 

Szilaj, a sárga labrador már visszavonult a vakvezető munkától szívbetegsége miatt. Gazdája ragaszkodott ahhoz, hogy vele együtt, az otthonában töltse nyugdíjas éveit. Több, mint egy év telt el szépen, harmóniában, aminek részese volt egy másik vakvezető kutya is. Mese vette át a stafétát Szilajtól, ő vezette Marikát a munkahelyére és óvta mindennap. Marika két kutyája szoros barátságot kötött egymással, boldogságuk azonban sajnos októberben véget ért. A 11 éves Szilaj minden orvosi segítséget megkapott, de így sem tudott tovább küzdeni a betegséggel.

Marika, aki Sziszinek becézte Szilajt, így emlékezik az elmúlt egy hétre: „Mese egy nagyon eleven kutya, de amióta elment a barátja, megváltozott. Folyton keresi a Sziszit, nagyon szomorú. Sziszi kedvenc fekhelye a diófa alatt volt, azóta Mese véletlenül se megy arra. Ha hiszik, ha nem, amikor mécsest gyújtottunk, és úgy emlékeztünk Sziszire, akkor Mese sírt” – monda Baranyai Zoltánné, Marika, akit nagyon megviselt hű társa halála:

„A lelkem összetört, mert napról napra romlott az állapota, mielőtt felment a csillagokhoz.”

Szilaj idén októberben

Az egész család élete megváltozott. Eddig, amikor Marika hazatért a munkából Mesével, Szilaj odafutott hozzájuk, és a két kutya mindig megpuszilta egymást. Most viszont Mese tanácstalanul néz a gazdájára, hogy mikor jön végre vissza Szilaj.