Nemzetközi elismerés a miskolci vakvezető kutya képzésnek

Újabb nemzetközi elismerésben részesült a miskolci vakvezető kutya képzés:

Sir Brian Unwin Ösztönző Első Díjat kapott példa értékű munkájáért a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola – erről tájékoztatta alapítványunk kuratóriumi elnökét dr. Mezősi Tamást  Rob Wolters, az Európai Természetvédelmi Központ (European Centre for Nature Conservation – ECNC) ügyvezető igazgatója december végén.

a képen egy vakvezető golden retriver látható gazdája balján, aki jobbjában fehér bot
forrás: http://www.ecnc.org/uploads/2014/12/guide-dog.jpg

A díj olyan kiemelkedő fontosságú egyéni és helyi kezdeményezéseket támogat, amelyek ösztönzően hatnak embertársainkra, mert pozitív energiát nyújtanak és reményt adnak: az elismerést azért az áldozatos munkáért kapta alapítványunk, amit a látássérült emberekért és a nekik függetlenebb, önállóbb életet biztosító vakvezető kutyákért végezünk munkatársainkkal.

A Magyarországon élő vak emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya, pedig sokkal nagyobb segítséget jelentenek bármilyen élettelen segédeszköznél. Az iskola szakemberei magán adományoknak köszönhetően tavaly már az országban a legtöbb vakvezető kutyát képezték ki és adtak át ingyen gazdájának.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola már korábban nemzetközileg ismertté tette a magyar vakvezető kutya képzést, hisz a világ első epilepsziás rohamjelző vakvezető kutyáját is mi képeztük ki, tagjai vagyunk a Nemzetközi Vakvezető Kutya Világszövetségnek, s az idén felkérést kaptunk az Európai Vakvezető Kutyák Szövetségétől az uniós szintű képviseletre.

A nyáron tragikusan meggyilkolt vakvezető kutya Rusty hiányának pótlására kerülhet felhasználásra a díjjal járó 500 Euro, amit új kölyök kutya beszerzéséhez használunk fel.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek