Milka gazdájaként Szindi nem szorul mások segítségére ezután

Szindi azért igényelt alapítványunktól vakvezető kutyát, hogy önállóan közlekedhessen, ne szoruljon mások segítségére. A fiatal gazdi és temperamentumos kiskutyája szépen teljesítették közlekedésbiztonsági vizsgájukat. Gratulálunk Szindinek és Milkának.

Szindi és Milka fiatalos lendülettel és a tőlük megszokott magabiztossággal teljesítették a vizsga útvonalát Miskolcon. A többszöri átszállás és a zsúfolt belváros sem jelentett problémát számukra, Milka segítségével biztonságosan eljutottak a megállókhoz. „Összeszokott és jó párost alkotnak ők, boldog vagyok, hogy ezt a vizsgabizottság előtt is bebizonyították a mai közlekedésbiztonsági vizsgán” – mondta kiképzőnk, Királyné Barkóczi Emese.

„Azért igényeltem az alapítványtól vakvezető kutyát, hogy önállóan közlekedhessek, ne szoruljak mások segítségére. Annyira örülök, hogy Milka lett a kiskutyám, mert nagyon kedves, bújós, sok mindenben segít, helyet keres a buszon, jelzi az útpadkát, könnyebb áthaladni vele a zebrán és nagyon tetszik a neve is” – mondta Horváth Szindi.

Szindi és Milka gyakorol a vizsgára

Milka egy kedves, temperamentumos kiskutya, ezért egy aktív, fiatal gazdit szeretett volna választani neki Királyné Barkóczi Emese. „Jók voltak a megérzéseim, Szindi és Milka viszonylag hamar egymásra találtak, és a gyakorlásuk során kialakult egy olyan összhang közöttük, amire már tudtunk építeni” – mondta kiképzőnk.

Köszönjük Milka kölyöknevelője, Palágyi Petra közreműködését abban, hogy egy ilyen remek kutyát képezhettünk Szindinek.