Milka életében új fejezet kezdődik

Milka mindent megtanult, amire a későbbiekben szüksége lehet ahhoz, hogy társa lehessen egy látássérült embernek. Eljött az ideje, hogy összeismerkedjen leendő gazdijával. Mostantól együtt gyakorolnak.

Az M-es alomban Milka volt a legkisebb méretű labrador. Aprócska termetét tettrekészséggel kompenzálta. Nagyon jól szocializált, kedves és bátor kiskutya, aki mindenhol megállja a helyét – mondta kiképzőnk, Királyné Barkóczi Emese.

Milka
Milka

Milka és testvérei 8 hetes korukig mamájukkal, Irisszel, és a mamakutyát gondozó Katalinnal éltek. Katalin már akkor is úgy jellemezte az apró fekete kutyát, hogy “kicsikém”. Ekkora létszámú alomban természetes, hogy vannak kisebb termetű kutyák is.

8 hetesen Milka kölyöknevelőnköz, Palágyi Petrához költözött, aki remekül megalapozta azt a tudást, amire a későbbiekben a képzés épült. Köszönjük, Petrának, hogy ilyen remek kiskutyát nevelt fel nekünk.

Milka, első születésnapja után kezdte meg “egyetemi” tanulmányait. Szereti, amikor kiképzője csak vele foglalkozik, lelkesen tanul, és igyekszik mindenben megfelelni. 

Milka átadója megkezdődött

A fekete labrador múlt héten megismerkedett leendő gazdájával, Szindivel. Ma pedig megkezdődött az átadás. Mostantól a páros együtt gyakorol kiképzőnkkel közösen. Így készülnek fel a közlekedésbiztonsági vizsgára. Mi nagyon szurkolunk nekik, ugyanis Szindin már most látszik, mennyire megszerette Milkát.