Még egy sikeres vizsga októberben

Mindegyik vakvezető kutya vizsga másként különleges. Kiss Barna és Locum október 27-i vizsgájára is sokáig emlékezni fogunk, ezúttal főként a páros kutya tagjának remek teljesítménye miatt.

Útvonaluk a vasútállomáson a peronról indult, és már az első perc drámai izgalmat hozott. Barna ugyanis félreértette a vizsgáztatók instrukcióját arról, hogy milyen irányba keresheti az aluljárót, és egyenesen kilépett a peron széle felé!

A vizsgáztatók lélegzet visszafojtva, és ugrásra készen figyelték a fejleményeket. Készen álltak arra, hogy elkapják Barnát, nehogy a sínek közé zuhanjon, de beavatkozásuk egyúttal a vizsga végét is jelentette volna. Szerencsére nem is volt ilyesmire szükség. Locum, a gyönyörű, erős sárga labrador kan testi erejét is bevetette, elé állt gazdájának és ellökdöste a veszélytől. Barna csak a vizsgát követően tudta meg, hogy mekkora veszélytől mentette meg kutyája!

A következő egy óra se volt izgalmaktól mentes, mert Barna, és Locum kiképzője Katica igazán igényes, nehéz vizsgaútvonalat állított össze. Villamos, sétálóutca, lámpás és lámpa nélküli átkelők, boltok és buszozás volt a vizsga rövid története. Ember és kutyája kitűnően kiegészítették egymást. Ahol hibázott az ember, ott javított a kutya. Erre a párosra őszinte elismeréssel mondta ki a vizsgabizottság, hogy „Önálló közlekedésre alkalmas!”

A képen egy férfi mellett egy "emelvényen" áll egy hámban lévő sárga  labrador.
Kiss Barna és Locum

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek