Máté és vakvezetőkutyája, Fülöp

Újabb párosunk kezdte el a közlekedésbiztonsági vizsgára való felkészülést! Máté és vakvezető kutyája Fülöp egy hetet töltött nálunk bentlakásos tanfolyamon, hogy megkezdjék közös életüket. Rengeteget gyakoroltak együtt és sokat tanultak egymásról. Hosszú út vár még rájuk a vizsgáig, de már most nagyon ügyesek és látszik rajtuk,hogy örök barátságot kötöttek.

Máté így mesél a nálunk töltött egy hétről:

“Fülöppel nagy lelkesedéssel és izgalommal indultunk neki ennek a hétnek!

Hétfőn egy hosszú és fárasztó utazás után érkeztünk kísérőnkkel Miskolcra az alapítványhoz, ahol egy csodálatosan együttműködő és segítőkész csapat fogadott minket. Már az első pillanatban megtetszett az a légkör, mentalitás amiben Ők a mindennapjaikat töltik.

A hét folyamán Fülöppel rengeteg új dolgot tanultunk meg együtt. Többek között megismerkedtünk a forgóajtó, és a mozgólépcső rejtelmeivel.  Különböző útvonalakon haladtunk sikeresen, buszoztunk, és az újdonság kedvéért villamosoztunk is . Rengeteg, elsőre ijesztő kihívással kellett szembenéznünk, ám a kutyámmal való bizalom által és együttműködéssel  minden akadályt sikeresen legyőztük. Ebben az öt napban közelebb kerültünk egymáshoz Fülöppel, már szinte halljuk egymás gondolatát. A haza vezető út minden bizonnyal akadálymentes lesz.”

A képen a füvön guggol egy fiatalember és öleli az előtte ülő fekete labradort.
Máté és Fülöp
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek