Lions Ifjúsági Tábor vakvezető kutyákkal

Külföldi fiatalok látogattak el központunkba a Lions Klub szervezésében. Először egy közös ismerkedés után a lelkes csapat interaktív módon kipróbálhatta, hogyan segítenének egy látássérült embertársuknak különböző helyzetekben, majd átbeszéltük és megmutattuk, hogy hogyan tegyék ezt úgy, hogy az szakszerű segítségnyújtás legyen.

A képen a diákok egy teremben körbeülnek egy párost, melynek egyik tagja egy lefedett szemű diák, a másik egy kollégánk aki azt mutatja meg, hogyan tud segítséget nyújtani
Szakszerű segítségnyújtás (Fotó: Kende László)

Mindenki betekintést nyerhetett Alapítványunk munkájába és a vakvezető kutyák kiképzésébe. Megismerkedtek látássérült kollégánkkal, Zolival és Fanni nevű vakvezető kutyájával, majd kipróbálták két demonstrátor kutyánkkal Legóval és Bóbitával, hogy milyen mikor egy négylábú társ vigyázza léptüket.

Bóbita egy diáklányt vezet hámban
Bóbita gyerünk! (Fotó: Kende László)

A diákok nem is gondolták volna, hogy mennyi mindenben tud segíteni egy vakvezető kutya látássérült gazdájának a mindennapi életben. Lenyűgözte őket a kutyák tettrekészsége és szeretete, melyben ők is részesülhettek.

Két diáklány mosolyogva guggol Legó mellett
Legó és a diáklányok (Fotó: Kende László)
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek