Kölyöknevelő programunkat újabb négy vakvezető kutya jelölt kezdte meg

Csapatunk legifjabb vakvezető kutya jelölt kölykei Fülöp, Flash, Frutti és Fecske múlt hét óta már önkéntes nevelőiknél készülnek fel küldetésükre. Fejlődésükről és kalandjaikról természetesen rendszeresen tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A képen Fecske a fekete labrador kölyök vakvezető kutya tanuló hámban  önfeledten lohol...
Fecske

Nagyon örültünk, hogy legutóbbi felhívásunkra önkéntes vakvezető kutya kölyök nevelőnek rengetegen jelentkeztek. Sokan közülük már sikeresen részt vettek intenzív, egynapos interaktív oktatásunkon.

Első sorban azt tudhatták meg, hogyan kell egy kölyökkutyát úgy felnevelni, hogy vakvezető kutya válhasson belőle. A beszélgetések során mindenki nagyon lelkes és nyitott volt. A négy legelszántabb, tettre kész önkéntes jelezte a tanfolyam végén, ők már az idén készen állnak arra, hogy belevágjanak ebbe a nem könnyű, de nagyon hálás feladatba.

Nagyon örülünk neki, hogy egyre többen szeretnének tenni valamit annak érdekében, hogy a Magyarországon élő vak emberek ne csak alig 1%-ának biztosíthasson önállóbb életet vakvezető kutya. További képek a kölykökről albumunkban az alábbi linkre kattintva:
A 4 új leendő vakvezető kutya kölyök (2014 december)

Örömmel várunk mindenkit önkéntes csapatunkban! Az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni önkéntesnek:
Csatlakozz hozzánk
Ha szeretné egyéb formában is támogatni a vakvezető kutya képzést, az alábbi linkre kattintva kap bővebb információt:
Vakvezető kutya képzés támogatása

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek