Két érző lélek talált egymásra – Anikó és Kontra együtt alkotnak kerek egészet

A fekete labrador, Kontra hónapok óta gyakorol gazdájával, Anikóval. A páros remekül összepasszol, hiszen mindketten nagyon érzékenyek. Anikónak nem Kontra az első vakvezető kutyája, de vele szinte azonnal azonos hullámhosszra került. Anikó és Kontra izgatottan várják közlekedésbiztonsági vizsgájukat.

Kontra és Anikó májusban ismerkedtek meg, és már az első találkozás nagyon jól sikerült. 

„Májusban találkoztam először Kontrával, a lakhelyem környékén sétáltunk, és már akkor szimpatikus volt nekem. Nagyon örülök, hogy én kaptam meg Kontrát” – mondja Anikó mosollyal az arcán.

A páros szinte mindent együtt csinál, mindennap elmennek Anikó munkahelyére, ott is mindenki nagyon megszerette a fekete labradort. Anikó szerint Kontra egy igazi társ, mindenben partner. „Nagyon jó vele közlekedni, játszani, mindent csinálni.”

Mindennap 4-kor kelnek, hogy Kontra kisétálhassa, kiszaladgálhassa magát. A reggeli rutinfeladatok elvégzése után, háromnegyed 6-kor elindulnak Anikó munkahelyére. Délelőtt 11-ig dolgoznak, Kontra még a kávészünetre is elkíséri imádott gazdáját. A munka után a napi teendőket is együtt végzik, mint a bevásárlás, posta, gyógyszertár.

A délután Kontráról szól, ilyenkor sétálnak vele, labdáznak, játszanak. Anikó párja is nagyon megszerette a gyönyörű kutyát, így közösen kényeztetik, szeretgetik délutánonként. 

Anikó előző kutyája is „baráthegyis” kutya volt, 13 évig voltak társak Mandulával. „Minden kutya más és más, így Kontra is teljesen másmilyen, mint Mandula volt. Nagyon együtt érző, kedves, lelkiismeretes, érzékeny kutya. Amilyen hangulatom van, olyan van neki is.”

Anikó és Kontra izgatottan várják a közlekedésbiztonsági vizsgájukat, amire a jövő héten kerül majd sor.

Kontrát Farkas Darinka képezte, őt is megkérdeztük, hogyan látja a párost.

„Kontra egy nagyon érzékeny, intelligens kutya. Szeret megfelelni, szeret dolgozni, nagyon figyelmes a gazdájával. Én úgy látom, hogy az első pillanattól fogva egymásra találtak. Anikó is egy érzékenyebb lélek, Kontra is, így jól kiegészítik egymást. Ismerik egymás nehézségeit, hiányosságait, és kompenzálják is ezeket, így alkotnak egy kerek egészet.”

Köszönjük kölyöknevelőinknek, Török Szilviának és férjének, Péternek, hogy ilyen szuper kutyát neveltek számunkra.