Jótékonysági koncert a vakvezető kutyákért

Különleges jótékonysági koncerten vettünk részt pénteken a Nádor teremben. A telt házas előadáson a zene mellett a vakvezető kutyák kerültek középpontba, mert a szervezők a bevétellel a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát támogatták.

A zongoraest szervezője és egyben előadója Kövecs Ágnes zongoraművész és Kardon Annamari volt. Annamari közvetlen közelről érintett abban, hogy minél több támogatást kapjon alapítványunk, hiszen mi képeztük hű társát, Szikrát. A vakvezető kutyák képzését adományokból és adó 1% felajánlásokból teremtjük elő, ezért nagyon hálásak vagyunk a két elkötelezett művésznek. A 330 ezer forint adományt a képzésre fogjuk fordítani. Minden támogatásnak örülünk, mert a teljes életen át tartó gondoskodás egy kutya esetében több, mint 5 millió forintba kerül.

Elképesztő kedves és hálás közönségünk volt, öröm volt nekik játszani. Amikor Ági és én megálmodtuk ezt a koncertet, nem sejtettük, hogy ilyen jól fogjuk érezni magunkat. A több hónapnyi szervezésnek, tervezésnek, beharangozásnak köszönhetően rengeteg kedves, nyitott ember gyűlt össze a Nádor teremben, barátok, rokonok, ismerősök, ismeretlenek. Természetesen több négylábú segítő és leendő segítő is tiszteletét tette, akikre külön büszke vagyok, hiszen csodásan viselkedtek, velünk voltak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai és önkéntesei is. A hangverseny végén a taps nemcsak a zongorázásnak, Áginak és nekem szólt, hanem a kiképzőknek, a kölyöknevelőknek, a gazdiknak, a kutyusoknak és természetesen a támogatóknak, az egész baráthegyis csapat munkájának, munkájáért

– mondta Kardon Annamari.

Annamari elmondta, hogy Szikrával mindig szívesen lépnek együtt színpadra. A fiatal lány 2020-ban Szalóki Ágival adott elő, előző vakvezető kutyájával, Dandzsival az oldalán.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

Mennyibe kerül egy vakvezető kutya?

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint. Ez az időszak körülbelül 10 év, amelynek összes költsége a következő: tenyészkutyák, tenyésztés, kölyöknevelés, szűrések, orvosi költségek, ellátás, felszerelés, kiképzés (ennek 1,5 millió Ft a munkadíja), gazdi képzése; átadás, vizsgáztatás, utókövetés és gondozás tíz éven át, felszerelés pótlása, öregedő kutya extra orvosi költségei, nyugdíjazás körüli költségek, közben rezsi, járműhasználat stb. Így lesz a tíz év összes költsége több, mint 5 millió forint.

 

 

Köztéri zongorákon gyakorolt, hogy segítse a vakvezető kutyák képzését

Kardon Annamari budapesti köztéri zongorákon is gyakorolt a jótékonysági koncertre. Korábban írtunk arról, hogy a Fővám téri metróban is játszott.

A jótékonysági koncert műsora volt:

F.Chopin: É-dúr keringő op.posth.

F.Chopin: Esz-dúr keringő op.posth.

Liszt Ferenc: f-moll transzcendens etűd

S.Rachmaninov-Kocsis Z.: Vocalise

S.Rachmaninov-V.Gryaznov: Olasz polka

F.Chopin: e-moll Noktürn op.72 no.1

Vecsey F.-Cziffra Gy.: Szomorú keringő

J.Strauss-Cziffra Gy.: Triccs.traccs polka

F.Chopin: 24 Prelűd op.28

A.Durand: Ász-dúr keringő op.86

Együtt futnak

Annamari és Szikra mindent együtt csinálnak, legutóbb a terepfutást próbálták ki. Éppen az április végi Hard Dog Race terepfutó versenyre készülnek a Baráthegyi csapatával.