Jó kis mérföldkő volt a kislány és az én életemben

Kis vizsgadrukk után Misi és Körte bebizonyította, milyen magabiztos páros. Misi imádja Körtét, a szőke kislányt, akivel precízen és gyorsan teljesítette karantén utáni első vizsgánkat. Gratulálunk!

A mai esős napon nagy örömet okozott nekünk, hogy jól sikerült a karantén utáni első vizsgánk. Dombai Mihály és Körte szépen levizsgázott, és mától hivatalos vakvezető kutyává érett a sárga labrador lány. A vírus megjelenése miatt csúszott ez a megméretés, hiszen Körte 2019 decemberében költözött Tahitótfalura, hogy Misit segítse a közlekedésben.

„Élveztem a vizsgát, mert a kezdetére pont elállt az eső. Mivel még sosem vettem részt közlekedésbiztonsági vizsgán, volt bennem egy kis vizsgadrukk, de hamar jó érzésbe ment át.

Körte gyors, határozott és precíz volt, örülök, hogy bebizonyítottuk, milyen magabiztos, jó páros vagyunk. Jó túl lenni rajta, mert sokat kellett várunk, jó kis mérföldkő volt a kislány és az én életemben, örülök, hogy megléptük. Köszönöm az alapítványnak, köszönöm Máriának, hogy ilyen óriási tudást plántált a szőke kislányba” – mondta Dombai Mihály.

Körte kiképzője, Nyíriné Kovács Mária ilyennek látta a vizsgát: „Az eső csak szakad és ömlött, de mi nem csüggedtünk, mert Körtét ez egyáltalán nem zavarta, boldogan és hatalmas lendülettel indult neki az útvonalnak, hogy bizonyítsa, ő biztonsággal vezeti gazdáját. A közel egyórás útvonal bőven tartogatott feladatot párosunk számára, hisz ezen a napon van a szemétszállítás, így haladásukat a járdán álló kukák kerülgetése is nehezítette, ha a sok tócsa nem lett volna elég kihívás. Tahitótfalu keskeny Duna-hídján átkelve a gát tetején, majd ugató kutyák mellett folytatták útjukat tovább, de előtte még egy járdára parkoló autót is kikerültek, s így balesetmentesen megérkeztek a vizsga útvonal végéhez, az állatpatikába. Óriási öröm, hogy ismét segítettünk egy látássérült embernek teljesebbé tenni az életet.”

Köszönjük Körte nevelőgazdájának, Birkás Ágnesnek hogy otthonába fogadta és felnevelte nekünk őt, segítve ezzel a munkánkat.

Körte otthon várja, amíg Misi sárkányhajózik

Látássérültként kenuba ülni és a látó versenytársakhoz hasonló teljesítményt nyújtani első hallásra talán hihetetlennek tűnik, pedig nem az. Erre szolgáltat kitűnő példát Dombai Mihály, aki évek óta bizonyít a sárkányhajóban. Misit pedig Körte várja a célvonalban, hogy megosszák egymással a mindennapjaikat.