Júniusi események

Júniusban is tettünk, beszéltünk és írtunk a vakvezető kutyákért. A kiképzés mellett ott voltunk rendezvényeken, egy könyv lapjain, a sajtóban és a közösségi médiában.

Névadót tartottunk!

Megtartottuk Calgary kölykeinek a névadóját. A kilenc B betűs név igazán illik a kicsikhez. Bóbita kutyánk ezeket a neveket húzta ki a követőink által beküldött nevek közül:

Borsó, Bársony, Bíbor, Babér, Bonbon, Bingó, Bónusz, Bukfenc és Bix

Ennél is nagyobb változás történt az életükben pár nappal később, mivel mindannyian kölyöknevelőikhez költöztek.

A névadóról készített videónkat közösségi oldalunkon itt tekintheted meg.

Érzékenyítettük a miskolci járművezetőket

Júniusban vendégül látta csapatunkat a miskolci közlekedési társaság. Kutyáinkkal bemutattuk, hogyan segít egy vakvezető kutya a gazdájának a tömegközlekedési eszközökön.

Az interaktív foglalkozás célja az volt, hogy a járművezetők megtapasztalják, hogyan tudják támogatni a vakvezető kutyás látássérült gazdikat. Egyben nyitottabbá váljanak erre.

Júniusban ott voltunk az MVK – Múzeumok éjszakáján is. Az érdeklődők kipróbálták, hogy milyen vakvezető kutyával közlekedni, megismerkedtek a Braille-írással és illatfelismerős játékunkkal is.

„Én csak a szívemmel látok”

Ezzel a címmel jelent meg Sáfrányné Kobli Írisz könyve.

A szüleimnek döntést kellett hozniuk kiskoromban, hogy meghalok, vagy élek, de megvakulok. Volt, amikor nehezteltem ezért a döntésért, de ma már tudom, hogy a lehetséges legjobbat választották nekem

– mondta Írisz, akinek a könyvével nem csak az érzékenyítés a célja, hanem a reményadás és az edukáció is. A szövegnek sok vakvezető kutyás vonatkozása van, hiszen Irisz alapítványunktól kapta hű társát, Dollyt. A könyvről szóló cikket itt olvashatjátok.

Kölyöknevelőket kerestünk 

Júniusban közösségi média- és sajtókampányt folytattunk annak érdekében, hogy Szellő tíz kölykének önkéntes nevelőszülőket találjunk. Köszönjük a jelentkezőknek, hogy részt vesznek ebben a szép feladatban. Nagy öröm számunkra, hogy mind a tíz kölyök remek családhoz került.