Így gyakoroltak a vakvezetőnek készülő labrador kölykök

Ice, Ion, Indigó, Igor, Ikon, Inga, Indus, Ipoly és Iron, vagyis a kilenc labrador kölyök ma a budapesti Campona bevásárlóközpontban gyakorolt. A most 4-8 hónapos kutyák kölyöknevelőikkel együtt havonta legalább egy alkalommal találkoznak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzőivel. Ilyenkor a kiképzők felmérik a kölykök fejlődését, tanácsokat adnak a különböző feladatok gyakorlásához, segítenek a kiskutyáknak és nevelőiknek új helyzeteket megismerni és feldolgozni a tapasztalatokat.

Ikon okosan láb mellett ülve nézi nevelőgazdiját
Ikon okosan láb mellett ülve nézi nevelőgazdiját

Még az olyan hétköznapi feladatok is komoly kihívásokat tartogathatnak, mint a pórázon követés, a járművekre való fel- és leszállás, vagy az ülés alá történő elbújás. Kiképzőink segítenek a nevelőknek, hogy a legmegfelelőbb támogatást tudják adni a kiskutyáknak, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott növendékekké fejlődjenek.

A kiképző megmutatja a nevelőgazdinak, hogy tud rányúlva segíteni a fekete kislabradornak abban, hogy bebújjon a szék alá
Szék alá bújás tanítása

A kölykök várhatóan egy-másfél éves korukban kerülnek “nevelőszüleiktől” az alapítvány kiképzőihez, és 6-8 hónapos kiképzés után kezdhetik el a végső vizsgára való felkészülést látássérült gazdáikkal.

Három labrador gyakorolja a fekve várakozást a sötét tükröződő burkolaton nevelőszüleikkel és a kiképzőkkel
Várakozás tanulása szokatlan felületen

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál jelenleg 12 vakvezető tanonc növekedik, tanul a nevelőgazdiknál a kiképzők irányításával. A vakvezető kutyák képzését adományokból, adó 1 százalék felajánlásokból fedezi az iskola.

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek