Deka cserediák lett

Hamarosan véget ér a D alom két hétig tartó kölyökcseréje. Deka egy kedves kislány, aki eddig csendes, nyugodt kertvárosi életet élt, és most meghódította a belvárost.

Izgalmas korba értek a D alom kölykei: 6 hónaposak lettek, ezért eljött a kölyökcseréjük ideje. Ilyenkor két teljes hétre nevelőt váltanak, hogy olyan ingerekkel is megismerkedjenek, amilyenekkel eddig nem volt lehetőségük találkozni. Ebben a korban még nagyon könnyen feltalálják magukat, és hamar alkalmazkodnak a kihívásokhoz. A kölyökcserén szerzett tapasztalataikra képzett vakvezetőként is nagy szükségük lesz!

Deka, a tavasztündér

Már a végéhez közeledik a második hetük, kölykeink és kölyöknevelőink mozgalmas és kimerítő, ugyanakkor nagyon hálás időszakon vannak túl. A kicsik az itt szerzett számtalan tapasztalatot beépítik a tudástárukba, hogy később, a kiképzésük és a gazdis életük során támaszkodhassanak rá. Az első néhány napban mindenki belesimult az új helyzetbe, és a kis féléves labik elkezdték tudatosan keresni „új” nevelőik társaságát.

Onnantól ment minden, mint a karikacsapás! Deka eddig csendes, nyugodt kertvárosi életet élt, ezért most olyan családhoz került, ahol belekóstolhatott a nagyváros zajos és ingergazdag forgatagába. Rengeteget tömegközlekedett: ült buszon, villamoson, elektromos járműveken, metrón, sőt még a budapesti kismetrón is, pedig az a közlekedési zajok netovábbja!

Tömegközlekedés

Lazán meghódított gyalogosan három fővárosi hidat is, és mindennap más kutyákkal bandázott különféle futtatókban vagy a városligeti réteken. Gyakorolta a türelmes várakozást a nevelője munkahelyén – vagyis inkább ügyesen átaludta a munkanapot!

Az egyik délelőtt a feje fölött megszólaló, fülsiketítő tűzvédelmi próbariadó riasztotta föl a legszebb álmából… Ám Deka csak fölemelte a fejét, nyugtázta, hogy nincs semmi látnivaló, és azzal a lendülettel szundizott tovább. Tökéletes az idegrendszere!

Napi szinten kihomokozta magát a futtatóban

Mintha csak nyaralni mentek volna

A nyugodtabb, kertvárosibb részeken élők most bekerülhetnek a nagyvárosi zajok sűrűjébe, az eddig falkában élők kipróbálhatják, hogy milyen „egykének” lenni. Aki eddig leginkább csak autózott, az most tömegközlekedhet és fordítva. Akinek esetleg nem volt lehetősége rendszeresen nagyobb kutyatársaságba járni, most a cserecsaládjánál megteheti.

Mindenki számára nagy kaland ez: a kölyköknek és új nevelőiknek meg kell tanulniuk egymás nyelvét és testbeszédét. Ez az első pár órában annyit tesz, hogy tanácstalanul nézik egymást, és megpróbálnak túljárni a másik eszén. Az első napok bizonytalansága után meg sem kottyan a kicsiknek a környezetváltozás. Habzsolják az élvezeteket, mintha nyaralni mentek volna!

A két hét elteltével természetesen mindenki visszakerül majd az eredeti családjához – de addig is kiélvezik a „táborozás” minden pillanatát. 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓD 1%-ÁVAL TÁMOGATOD A VAKVEZETŐ KUTYÁK KÉPZÉSÉT!