Vakvezető kutyákkal a Hármashatár-hegyen

Várakozáson felüli létszámmal, remek időben és igazán fantasztikus hangulatban telt az idei második vakvezető kutyás kirándulás a Hármashatár-hegyen.

A tavasz második napjának reggele a kölyöknevelt fiatalokról szólt. Felhő, Fidzsi, Fahéj, Fülöp, Flash és Frutti a Batthyány-téren kezdett. Munkával, hiszen ismerkedniük kell a hivatással, amelynek reményteljes várományosai. A fiatalok a lépcsőzést, a nagy forgalomban való közlekedést és a buszra szállást is gyakorolták. Iskolánk kiképzői már a kölyökkutyákkal is rendszeresen foglalkoznak, még akkor is, ha messze még az alkalmasságukat eldöntő orvosi vizsgálat. Ezen a gyakorlaton már leendő kölyöknevelőink is részt vettek, ők a rájuk váró feladatokkal ismerkedtek.

A felvétel a remek tavaszi időben kiránduló csapatot ábrázolja a kutyákkal.
A kirándulók csapata

Kis buszos utazás más dimenzióba szállította a csapatot. Kellemes tavaszi, kifejezetten jó kirándulóidő, Hármashatár-hegy, ötvennél is több résztvevő harminc kutyával… – kezdődhetett az idei második kirándulás, amelyet vakvezető kutyás párosaink szerveztek.

Alkalmanként meg-megpihent a csapat.
A kirándulók egy kis csoportja
A felvétel az erdőben sétálva ábrázolja a kirándulókat.
Az erdő sűrűjében

Sok régi ismerős és barát találkozott itt, kifejezetten derűsen, jó hangulatban telt a nap. A kirándulók az ország több tájáról érkeztek: jöttek Bajáról, Miskolcról, Fótról és Budapest számos kerületéből. A kutyás párosokat elkísérték hozzátartozóik, velünk tartottak a jelenlegi és a leendő kölyöknevelők, illetve lelkes önkéntesek is. Nem hiányozhattak persze iskolánk kiképzői sem. Vidám órákat töltött együtt a csapat a tavaszi erdőben.

Sokan és sokfelől érkeztek tehát, sokan első alkalommal csatlakoztak, találkoztak. Mégsem volt egyetlen idegen sem a kiránduláson. Hogyan is lehetett volna, amikor egy közös ügy összeköt minden résztvevőt. Van, aki a kutyák szakszerű kiképzésével tesz érte. Vannak, akik önkéntesen vállalják, hogy gondtalan gyermekkoráról gondoskodva egészséges kölyköt, leendő vakvezető kutyát nevelnek. Vannak, akik az idejüket ajánlva segíteni jöttek, s jönnek máskor is, például kutyákat sétáltatni. A kutyás párosok között szintén sok az önkéntes, és ők egymást is támogatják. Sokan és sokfélék, s mind fontosnak tartják, hogy tehessenek, és lehetőségeik szerint tesznek is a látássérült emberekért.

Ha Ön is szeretne e közösséghez csatlakozni, örömmel várjuk!

Szándékát adója 1 százalékával is kifejezheti.

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek