Everness Fesztivál vakvezető kutyákkal

Pénteken az Everness Fesztiválon jártunk Balatonakarattyán, ahol a résztvevők igen sokféle és színes program közül választhattak. Nagy öröm volt számunkra, hogy a vakvezető kutyákra is rengetegen kíváncsiak voltak. Felnőttek és gyerekek egyaránt ellátogattak sátrunkhoz és nagyon lelkesen vettek részt a programjainkon. Felhő, Dió és Trafi segítségével mindenki kipróbálhatta, hogy miközben a látására egyáltalán nem támaszkodhat, egy vakvezető kutya vigyázza lépteit.

A képen egy kislány épp indulni készül egy vakvezető kutyával, aki egy fekete labrador. A kutya másik oldalán áll kiképzője.
Indulhatunk?

A kutyusok ügyességükkel és tudásukkal mindenkit levettek a lábáról és sok-sok simogatást, na meg nem kevés jutalomfalatot begyűjtöttek! A résztvevők nagyon érdeklődőek voltak, sokat beszélgettünk a kiképzésről és a vakvezető kutyákról. Az illatfelismerő játékunk, a látássérültek számára kifejlesztett amőba és a Braille-írás is nagy sikert arattak.

Fantasztikus hangulatban telt az egész nap. Köszönjük a meghívást a szervezőknek és a részvételt mindenkinek, aki velünk tartott!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek