Etikus adománygyűjtők vagyunk

Hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság – mindennek jegyében teljes jogú taggá fogadta az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének Etikai Bizottsága a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt.

A képen egy felirat olvasható: Etikus Adománygyűjtő szervezet. A szöveg mellett egy nagyító alatt zöld pipa van.

Alapítványunk számára 2006-os alapítása óta alapelv a nyilvánosság és az átláthatóság biztosítása. Abszolút prioritás ez a működésünkben, hiszen adományozóink nélkül nem volna mód arra, hogy vakvezető kutyákat juttassunk látássérült emberekhez. Mégis mi adjuk át a legtöbb, profin kiképzett vakvezetőt évente az országban. Ezt a bizalmat pedig a munkánkon túl nagyrészt a hitelességgel tudjuk meghálálni: nyilvánossá tesszük, mire fordítjuk adományozóink felajánlásait. Alapítványunk működése a kezdetektől átlátható, a kapcsolódó dokumentumok mindenki előtt nyilvánosak.

Kifejezetten ilyen, átlátható tevékenységgel és gazdálkodással rendelkező civil szervezeteket gyűjt egybe az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete. A csatlakozni szándékozókat a „befogadás” előtt szigorú monitorozásnak vetik alá.

Ez egy féléves eljárás, amelynek első lépésében a jelölt szervezet teszi magát teljesen átláthatóvá a testület előtt. Az alapításhoz és működéshez, valamint az adománygyűjtéshez és annak felhasználásához kapcsolódó dokumentumok átadását követően a testület részletesen áttekinti egyebek közt a szervezet gazdálkodását és havonta egy alkalommal ellenőrzi is a működést.

A múlt évben indult monitorozás eredményét elfogadta a testület, így a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt tagjai sorába fogadta február 25-től.

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületét olyan adománygyűjtő szervezetek hozták létre, amelyek nagyon fontosnak tartották és tartják, hogy gazdálkodásukat és adománygyűjtő tevékenységüket megjelenítsék adományozóiknak, ezáltal hitelességüket is erősítsék. Etikai Kódexük fő sarokpontjai ezért a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek