Esélyegyenlőségi Nap vakvezető kutyákkal

Dió, Delta, Diamond és Lego ismét bevetésen! A Holdam Egyesület által szervezett Esélyegyenlőségi Napon jártunk Izsófalván és Kazincbarcikán. Rengeteg kedves, érdeklődő és nyitott kisdiákkal találkoztunk, akik nagy lelkesedéssel vettek részt a programokon. Amellett, hogy megismerkedhettek a vakvezető kutyákkal, megtapasztalhatták, hogy milyen kerekesszékben ülve közlekedni és bepillantást nyerhettek a hallássérült emberek világába.

A képen egy lefedett szemű kisfiú épp indulni készül egy fekete vakvezető kutyával, akinek fogja a hámfogóját . A kutya előtt áll kiképzője, másik oldalán pedig 2 fiú, akik figyelnek.
Indulhatunk!

A mi asztalunknál mindannyian kipróbálták a vakvezető kutyával való közlekedést, sok kérdést tettek fel a látássérült emberekkel és a vakvezető kutyákkal kapcsolatban. Kíváncsiak voltak például arra, hogy egy vak ember honnan tudja, hogy hol kell leszállnia a buszról vagy villamosról, hogy igazodik el a saját lakásában és miben tud segíteni neki vakvezető kutyája. Miután minden kérdésre választ adott látássérült kollégánk,természetesen a Braille-írás sem maradhatott el.

A képen egy fiatalember Braille írógéppel ír. Mellette áll két kisdiák és nézik őt.
Ilyen a Braille-írás

Ezúton is szeretnénk megköszönni a meghívást! Öröm volt egy ilyen jó csapattal együtt dolgozni!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek