Érzékenyítő program vakvezető kutyával

Sosem késő új dolgot tanulni és kipróbálni, természetesen a közlekedést vakvezető kutyával is! Ezen a héten a miskolci Indiánnyár Értelmiségi Kör tagjai látogattak el hozzánk. Öt különböző állomáson tapasztalhatták meg, milyen látássérült embernek lenni:

  1. Az első állomáson kipróbálhatták, mire kell figyelnie, és milyen nehézségeket kell leküzdenie, annak, aki fehér bottal indul útnak.
  2. A második állomáson mindenki kipróbálhatta, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni. Megtapasztalhatta, mennyire más, ha nem egy élettelen segédeszköz, hanem egy jól képzett négylábú óvja léptüket.
  3. A harmadik állomáson illatfelismerő játékunk segítségével, kipróbálhatták, hogyan boldogulnának a háztartásban, a szaglásukra támaszkodva.
  4. A negyedik állomáson megtanulhatták, hogyan kell segíteni egy látássérült embernek a közlekedésben a látóvezető technika segítségével.
  5. Az ötödik állomáson a konyhában kellett feladatokat végezni bekötött szemmel. Nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt, ezúton is köszönjük, hogy eljöttek hozzánk.
A képen egy teremben székek között fehér bottal megy egy lefedett szemű bácsi. Előtte áll egy hölgy.
Fehér botos közlekedés
A képen egy hámban lévő fekete labrador vezet egy lefedett szemű idő hölgyet a járdán. A kutya másik oldalán megy, pórázát fogva, kiképzője.
Vakvezető kutyával való közlekedés
Illatfelismerő játékunk
Illatfelismerő játékunk
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek