Érzékenyítő foglalkozás vakvezető kutyával

A héten a Fóti úti Általános Iskola kis diákjaihoz látogattunk el. A gyerekek nagyon kedvesen és lelkesen fogadtak minket. Körbeülték kiképzőkollégánkat és tanuló vakvezető kutyáját, Fidzsit és figyelmesen hallgatták, hogy mit kell tudni a vakvezető kutyákról, és arról, hogyan segíthetnek a látássérült embereknek. Ezután jobbnál jobb válaszokat adtak az olyan becsapós kérdésekre is, minthogy bemehet-e egy vakvezető kutya gazdájával egy étterembe vagy kórházba, vagy, hogy kell-e a vakvezető kutyára szájkosár. Mindenki, aki helyes választ adott, egy cuki Baráthegyis kitűzőt kapott ajándékba.

A képen az iskolaudvaron egy hölgy beszél. A lábánál fekszik egy sárga labrador hámban és előtte félkörben ülnek a gyerekek.
Mindenki figyel!

Ezután természetesen a tanulók kipróbálhatták Fidzsi segítségével, hogy milyen érzés lefedett szemmel vakvezető kutyával közlekedni.

A képen egy lefedett szemű kislány épp indul egy sárga labradorral, aki vezeti őt. A kislány mögött áll még 2 gyerek, akik várakoznak. A kutya pórázát fogja a kiképzőhölgy.
Egy bátor diák

Fidzsi mellett hatalmas sikert aratott és rengeteg simogatást kapott Gordon, a kölyök labrador, aki önkéntes kölyöknevelő gazdájával érkezett az iskolába.

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek ezt a jó hangulatú délutánt!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek