Elvis és Mézes elindultak életre szóló útjukon

Két új párosunk kezdte meg a felkészülést közös életükre január elején iskolánkban.

A két vakvezető kutya az első egy hetet töltötte együtt új gazdájával. Ezekben a napokban ismerkedtek meg egymással, és próbáltak közösen megoldani mindennapi helyzeteket. Egyelőre az alapok elsajátítása kezdődött el, de a párosok közlekedtek is már együtt a városban. Közös gyakorlataikon mindig jelen volt dr. Mezősi Tamás rehabilitációs tanár, az alapítványunk elnöke.

A szegedi Kurucsai Szabolcs kutyáját, a másfél éves Elvist Várallyay György és Éva nevelte fel, s Nyíriné Kovács Mária képezte ki a közös munkára. Mendler Annamária Törökszentmiklósról érkezett, őt Mézes, a kétéves labrador segíti majd a mindennapokban, akit Komondi Piroska képzett ki.

Annamária és Mézes
Annamária és Mézes
Szabolcs és Elvis
Szabolcs és Elvis

A párosok az első hét után haza is költöztek, így már együtt élik mindennapjaikat. Elkezdődött hát egy hosszas, közös munka, amelynek során kutya és gazdája is elsajátítja mindazokat a tudnivalókat, amelyek révén könnyebbséget jelenthetnek majd a hétköznapokban, és igazi segítővé lesz Elvis és Mézes e két látássérült embernek, Szabolcsnak és Annamáriának.

Jó munkát és sikeres együttműködést kívánunk mindehhez az új Baráthegyi-párosoknak!

Tegyünk együtt valami NAGYON JÓT, hogy minél többen élhessenek önállóbb, függetlenebb életet!
1% a vakvezető kutyákért!

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek