Együtt Alapítványunk vakvezetőkutya-kiképzői

Idei első szakmai napjukat tartották kiképzőink január 20-án, Miskolcon.

Az ország több pontján dolgozó szakemberek rendszerint havonta egy alkalommal találkoznak iskolánkban, hogy aktuális szakmai kérdéseket vitassanak meg. Ilyen volt ezúttal az ismerkedés, kutya és kiképzője kapcsolatának első időszaka, illetve annak kulcskérdései.

A kiképzők összefoglalták azokat az okokat is, amelyek az orvosi vizsgálat rossz eredményei mellett alkalmatlanná tesznek egy kutyát a vakvezető-képzésre. A feltételek ugyanis meglehetősen szigorúak. Ehhez eddigi tapasztalataikat is megosztották a csapat tagjai, akik sok éve együtt dolgozó, profi szakemberek.

A nap témáját aktuálissá tette, hogy ismét érkeztek új kutyák a kiképzőkhöz, akik haza is viszik őket. A következő hónapokban ugyanis gyakorlatilag együtt fognak élni. Élni és tanulni. Az új kutyákkal az első közös lépéseket és tesztfeladatokat együtt, Miskolc utcáin tették meg.

A képen egy útkereszteződésen épp megy át az egyik kiképzőhölgy, sárga labradorával. Mögötte a járda szélén a másik kiképző hölgy épp leülteti a sárga labradorját. Mögötte jön még két kiképző, elől egy hölgy, utána egy úr.
Kiképzőink vakvezető kutya tanulókkal

Folytatódik hát az a több hónapon át tartó, speciális munka, amelynek eredményeként a remények szerint egyre több vakvezető kutya változtathat a látássérült emberek életminőségén.

//barathegyisegitokutya.huado-1-szazalek

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek