Egy nem mindennapi Sportnap vakvezető kutyákkal

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Sportnapján vehettünk részt, ahol a cég munkatársai csapatokban, játékos feladatok megoldásával gyűjthettek pontokat. Az egyik megmérettetés Alapítványunk sátránál várta a résztvevőket. Miután kipróbálták Brendon, Diamond vagy Lego segítségével, milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni, mindenki kisilabizálhatta a saját nevét, ami Braille-írással volt felírva, majd következett az illatfelismerő játék és a látássérültek számára kifejlesztett amőba. Ezután szimulációs szemüvegek felpróbálásával megtapasztalhatták a különböző szembetegségek okozta látásromlást. A csapattagok igazán lelkesek és nyitottak voltak, sokat kérdeztek és hősiesen végigcsináltak minden feladatot.

A képen egy úr épp kipróbálja milyen vakvezető kutyával közlekedni. egy fekete labrador vezeti. A kép másik részén pedig a sátor alatt ülnek az emberek és játszanak.
Versenyzők feladatteljesítés közben!

Igazán jó hangulatban telt a nap, nagy öröm volt számunkra, hogy a sok izgalmas program közepette ennyire sokan és érdeklődve látogattak el a sátrunkhoz. Emellett szeretnénk megköszönni a két segítőnknek, akik egész nap mellettünk voltak és segítették a munkánkat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a cég minden dolgozójának, hogy adományukkal támogatták a vakvezető kutyák kiképzését!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek