Buszra szálltunk vakvezető tanulóinkkal

Júliusi kölyöktalálkozónk alkalmával egy budai buszvégállomáson gyűltünk össze, ahol a fel- és leszállást gyakoroltuk. Úgy látjuk, hogy kutyáink felnőtt vakvezetőként ezekben a helyzetekben is csodásan helyt fognak állni.

Ahogy mindig, ezúttal is futtatással és játékkal kezdtük a kölyöktalálkozót. A nagy meleg miatt a buszos gyakorlást egy órányira szűkítettük, hogy ne terheljük meg a vakvezető tanulókat.

A párosoknak nem volt új a feladat, hiszen heti szinten önállóan gyakorolják a közlekedést szépen fellépve a különböző járművekre. A kölykök és kölyöknevelők ezúttal is nagy lelkesedéssel vetettek bele magukat a munkába.

Hőségben is helytállnak a kutyáink

Kölyöknevelőink felkészítik a kutyákat arra, hogy különböző időjárási viszonyok között is jól teljesítsenek, nyáron leginkább hőségben és esős időben adódik erre alkalom. Ezt természetesen komoly körültekintéssel végezzük, a járműre várakozásnál ezúttal is árnyékot kerestünk és gondoskodtunk kutyusaink megfelelő víz ellátásáról. Így később sem lesz probléma, és kutyáink felnőtt vakvezetőként ezekben a helyzetekben is csodásan helyt fognak állni.