Bodza, a vakvezető kutya tanuló, mint gyógypedagógiai asszisztens

Bodzával a vakvezető kutya tanulóval leendő gyógypedagógiai asszisztenseknél jártunk a  miskolci Art Deco Szakképző Iskolában. . Foglalkozásunkat beszélgetéssel kezdtük, arról, hogy kik a látássérültek, miben és hogyan tudunk nekik segíteni a mindennapokban. A diákok megismerkedhettek a Braille írással, látássérült kollégánk, Zoltán segítségével. Ő szívesen mesélt arról, hogy éli mindennapjait vakon, hogyan oldja meg azokat a nehézségeket és feladatokat, amelyekkel nap mint nap találkozik. Emellett természetesen mindenki kipróbálhatta kiképzőnk, Katica és Bodza, a vakvezető kutya tanuló segítségével, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni. Mindannyian nagyon ügyesek voltak. Ezúton is szeretnénk sok sikert kívánni leendő nemes hivatásukhoz.

A képen egy asztal mögött ül egy látásérült fiatalember. Az asztalon van egy Braille írógép, amin ő épp gépel. Az asztal előtt sok diák áll.
Braille írás
A képen Bodza a hámban lévő sárga labrador vezet egy lefedett szemű diáklányt. Bodza másik oldalán megy Bodza kiképzője.
Bodza és egy bátor diák
  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek