Bemutatkozik az R betűs alom

Rizling, Ruta, Repce és testvéreik már mindannyian kölyöknevelőknél laknak. Az R betűs alomban 8 kölyök született, 6 fekete és 2 sárga labrador jött a világra. A két sárga kutyus közül az egyik fiú, a másik lány.

R betűs kiskutyáink szeretnének bemutatkozni nektek:

RÉZI

Rézi egy “minden lében kanál” – mosolyog kölyöknevelőnk, Móni, aki 8 hetes koráig vigyázott az R betűs alomra. Rézi, a kis fekete labrador hatodikként jött a világra. Egészen pici kora óta mindenről van véleménye, és ennek szívesen hangot is ad. Szeret mindenhol ott lenni, ahol valamilyen esemény történik, nehogy lemaradjon valami fontos dologról. Aktív, játékos kutyus. 8 hetes kora után beköltözött a Mocsáry családhoz, ahol egy kis időt együtt töltött Mágnessel, aki azóta már a képzés következő szakaszába lépett. Ám Rézi nem maradt így sem pajtás nélkül, a család idősebb kutyusától sokat tanulhat majd. Az úszást már ki is próbálták.

RIZLING

A nevem Rizling, én vagyok az a picike labrador a jobb oldalon. Mellettem pedig a haverom, Fidzsi. Képzeljétek el, ő már képzett vakvezető kutya, úgyhogy nagyon sokat tanulhatok tőle. Legalábbis ezt állítják azok a kétlábúak, akik most velem laknak. Az úgy volt, hogy megszülettem, harmadikként a sorban. Felkiáltottak, hogy “jaaaj micsoda szépséges sárga labrador”. Ez volnék én, a Rizling. 8 hetes koromig laktam a mamámmal és a tesóimmal közös háztartásban. A kölyöknevelőim szerint olyan vagyok, mint egy kis jegesmedve. Nem tudom az mi fán terem, de jópofa lehet, mert mindig azt mondják rám, hogy „jaj de cukiiiii”. Aztán mikor elmúltam 8 hetes, összepakoltam a bőröndöm és egy másik otthonba költöztem. Úgy tudom a barátomtól (tudjátok, a Fidzsitől), hogy itt már több vakvezető tanuló is felnőtt, és mindegyik nagyon megokosodott. Szerintem én is okos leszek, mert aprócska termetem ellenére a családom tagjai, Sápiék, sokszor mondják nekem, hogy “okoooos”. Hagyom nekik, hogy ilyenkor jutalomfalatot is adjanak. Szerintem ez nem megvesztegetés, elvégre egy labradornak legyen mindig valami a bendőjében.

ROZÉ

Rozéra leginkább emberközpontúsága jellemző rá. Rendkívül barátságos, játékos. Egykori kölyöknevelője, Móni szerint a kis sárga labrador nagyon könnyen alkalmazkodik. Amikor még együtt lakott testvéreivel minden mókában, pörgésben benne volt, de ha a pihenőidő következett, akkor abban is aktívan kivette a részét.

REPCE

Repcét, a gyönyörű fekete labrador lányzót korábbi kölyöknevelője, Móni a cuki jelzővel látta el. Aktivitásban közepes, amikor még testvéreivel lakott, szívesen átengedte nekik a kezdeményezést. Játékos, barátságos, szereti az embereket. 8 hetes korában költözött kölyöknevelőjéhez, Ágneshez, akinél a lakberendezési feladatokat is megpróbálta átvállalni, de erről lebeszélték.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!
1% adószámuk: 18449149–1–05 Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

REGE

Rege volt a legnagyobb “mackó” az R betűs alomban. Közpesen aktív kutyus, korábbi kölyöknevelője, Móni a nyugodt jelzővel látta el. A fekete labradorkölyök szereti hallatni a hangját. Babakorában, mikor még testvéreivel aludt, ameddig kereste a megfelelő alvóhelyet, mindig “magyarázott” – meséli Móni. Különleges képessége, hogy mondanivalóját akkor is eltudja mondani, ha éppen egy plüssjáték, vagy egy labda van a szájában.

RÁBA

“Nagy fazon” – mondja nevetve a Rábát babakorában nevelő Móni. A fekete fiúcska nagyon szeret a középpontban lenni, szereti rendre utasítani a tesókat, ha azok valamit nem úgy csinálnak ahogy ő gondolja. De egyben igazi csapatjátékos is, minden játékban, mókában benne van.

RUTA

Ruta hetedikként született az R betűs alomban. Korábbi kölyöknevelője, Móni szerint ő hasonlít leginkább Calgaryra, a mamakutyára. “Egy igazi belevaló lányzó” – meséli Móni. Ruta nagyon határozott, szereti, ha az ő akarata érvényesül. Amikor még együtt lakott kistesóival, akár rájuk is mordult, ha azok nem fogadtak szót neki.

RÓNA

Róna született utolsóként az R betűs alomban. A fekete labradorra leginkább az jellemző, hogy imád emberek társaságában lenni – mondja egykori kölyöknevelője, Móni. Mint minden labrador, így Róna is szereti a pocakját. Sokat játszik, alszik, minden érdekli, hisz számára még minden az újdonság erejével hat. Pici kora ellenére könnyen tanul.