Bemutatkozik az első M betűs kiskutya, Mese

2019 februárjában megszülettek Iris kölykei. A 10 kicsi labradornak már kinyílt a szeme, és érdeklődve kezdik felfedezni a világot. Itt volt az ideje, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola leendő vakvezető kutyái nevet kapjanak, ezért a Facebook oldalukra érkezett névötletek közül Bóbita kutya kisorsolta, hogy milyen M betűs nevet kapjanak.

Mese, a gyönyörű sárga labrador nagyon szereti a pocakját
Mese, a gyönyörű sárga labrador nagyon szereti a pocakját

Születési sorrendben bemutatjuk őket. Először Mesét, akinek születése tényleg meseszerű volt – idézi fel Török Sándorné Katalin, aki Iris és a kicsik gondját viseli.

Mese egy sárga kislány, aki születésekor elég nehezen jött rá, hogyan tölthetné meg a pocakját. Az alapítvány szakmai vezetőjének, Komondi Pirosnak és Katalinnak úgy kellett ráhelyezni az anyakutyára, hogy szopni tudjon. Ennek mostanra, 4 hét elteltével már nyoma sincs, Mese nagyon is rájött, hogyan lakhat jól, etetéskor mindig ő az első, aki bejelentkezik.

A kölykök névadóján Katalin mellett ott volt Királyné Barkóczi Emese vakvezetőkutya-kiképző és Bóbita. A vakvezető kutyákat a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola adományokból és adó 1% felajánlásokból képzi ki, azután látássérült gazdiknak adja.

Nézzétek meg a Mese névadójáról készült videót.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28