Bátor nőknek járó díjat vett át Lengyel Zsófia

Nagyon örülünk, hogy Lengyel Zsófia elnyerte a SzuperWMN „Higgy magadban” díját. A Müpa színpadán ott állt mellette vakvezető kutyája, Mokka is. Zsófi Székesfehérváron dolgozik az esélyegyenlőségért.

Hétfőn este a WMN Magazin „Higgy magadban” díját vette át Lengyel Zsófia a közönségszavazatok és a szerkesztőség szavazása alapján. Több mint ezer jelölés közül 12 hölgy, négy kategóriában állt a színpadon. A szakmájukban, hivatásukban tehetséges, bátor hölgyek között ott volt ő is.

Ez a díj közel áll hozzá

Izgultam, és igazán meghatódtam az eredményhirdetése pillanatában. Ez a nőknek szóló díj a megkoronázása eddigi tevékenységemnek. Nehéz szavakat találnom, hiszen 32 évem alatt foglalkoztam sok mindennel, csináltam sokfélét. Voltak emlékezetes, felemelő sportolói, modell, vagy civil pillanataim is. Ugyanakkor voltak azonban mély és nehéz momentumaim is mint látássérült személy vagy mint egy bántalmazott nő

– mondta Lengyel Zsófia.

Zsófi sportolói pályafutása során világversenyek résztvevője volt triatlon versenyzőként. Megkapta az Élen a tanulásban Élen a Sportban Díjat, Magyarország Jó tanuló Jó sportolója díjat. Látássérültként tett sorstáraiért, ezért az Arany Bot és az Arany Harang díjban részesült. Büszke a Hétköznapi Hős díjra és a sportban kapott Arany Villa díjra is.

Vakvezető kutyásként is jól ismerik

Zsófi élete első vakvezető kutyáját alapítványunktól kapta. Mokka és Zsófi közösen járnak munkába, szórakozni és sportolni is, nagyon jó párosnak tartjuk őket.

Székesfehér belvárosában élnek, szeretik a város parkjait, kutyafuttatóit, sok kutyabarátjuk lett az évek során.

A sport miatt költöztem Székesfehérvárra, és nagyon örülök ennek a döntésemnek. A város önkormányzatának esélyegyenlőségi munkatársa vagyok, és nemsokára megnyitom azt a közösségi teret, ahol az esélyegyenlőségé lesz a főszerep

– mondta Zsófi.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓD 1%-ÁVAL TÁMOGATOD A VAKVEZETŐ KUTYÁK KÉPZÉSÉT!

A gáláról itt olvasahattok bővebben.

Fotó: Kovács Tamás/WMN