Antal és Grafit sikeres vizsgát tett

Batiz Antal Tamás és Grafit az első pillanattól fogva remek párost alkotnak. A fekete labrador magabiztosan vezeti Antalt, amiről tanúbizonyságot adtak a közlekedésbiztonsági vizsgán, Baján. Grafitot Cserven Lajos képezte, a vizsgára Farkas Darinka kísérte el őket. Gratulálunk a párosnak, és kívánunk nekik boldog gazdis éveket.

Antal a békésen fekvő Grafit mellett guggol (bal kép), Antal és Grafit átkelnek a zebrán
Antal és Grafit nagyon összepasszolnak, remekül működnek együtt

Grafit könnyen és gyorsan tanult, nagyon szeret jól teljesíteni, ügyesen jelez. Lelkesen vetette bele magát egyéves korában a tanulásba, és a lelkesedése azóta is töretlen, sosem fárad el. Elég hamar látszódott, hogy egy erős, következetes gazdira van szüksége, aki, ha kell, fegyelmezni is tud. Hogy miért? „Grafit egy talpraesett, magabiztos kutya, aki szeret bizonyos dolgokat a saját maga elképzelései szerint intézni, mindenre megvannak a maga ötletei” – mondja Cserven Lajos kiképzőnk halvány mosollyal az arcán.

Grafit aktív, pörgős egyéniség, néha egy kicsit túllő a célon

„Mivel Antinak már volt kutyás tapasztalata, így hamar megtanulta kezelni Grafitot, aki rögtön el is fogadta őt, és próbált minden elvárásnak megfelelni.” Hamar kiderült, hogy remekül összepasszolnak. Ez látszódott a közlekedésbiztonsági vizsgán is, ahol a páros szinte kiváló eredményt ért el.

A felkészülés nem volt olyan egyszerű, hiszen Antaléknál nemrégen kisbaba született, így ő csak pár napra tudott elszakadni otthonról, hogy Miskolcon gyakoroljon. Az első néhány kör sétánál már látszódott, hogy össze fognak csiszolódni, így kiképzőnk, Lajos Baján kereste fel a párost, és egy hétig itt gyakorolták az útvonalakat. Ezután Antal és Grafit még egy hónapig önállóan, szorgalmasan dolgoztak, ami meg is hozta az eredményét, mert a vizsgabizottság nagyon megdicsérte őket.

„A kutya végig lelkesen és precízen vezette Antit, gyönyörűen kerülte vele az embereket, akadályokat, jelezte még az akadálymentesített járdaszegélyeket is” – mondja kiképzőnk, Farkas Darinka.

Gratulálunk a párosnak, és a Grafitot képző Cserven Lajosnak is! Köszönjünk önkéntes kölyöknevelőnknek, Bűdi Istvánnak, hogy felnevelte nekünk ezt a csodálatos kutyát.