A szeptember nálunk is tanulással telik

Megtartottuk első őszi kölyöktalálkozónkat, amelynek szerencsére az időjárás kedvezett. Kutyusaink így is találtak némi sarat, amiben még tudtak hemperegni. Nálunk nincs tanévkezdés, mert vakvezető tanulóink egész évben szorgalmasan gyakorolnak, de a nyaralások miatt nem minden kutyusunk tud részt venni az összes foglalkozáson.

Vakvezető tanulóink a kölyöknevelők lába mellett ülnek
Vakvezető tanulóinkkal elleptük a Hajógyári-szigetet

Kölyöktalálkozónkat ezúttal a Hajógyári-szigeten tartottuk, ahová nagyon sok vakvezető tanulónk ellátogatott. Ahogy máskor, úgy most is némi futkározással, fogócskázással kezdődött a program. Szerencsére nem esett az eső, nem is volt hideg, így nem okozott problémát kutyusainknak a pocsolyában való dagonyázás. Labradorhoz hűen majdnem minden kutyánk megmártózott a sárban.

A kutyák lemozgatása után komoly munka kezdődött, kiképzőnk, Nyíriné  Kovács Mária és Nyíri Hermina számos izgalmas feladattal készült kölyöknevelőink számára. Gyakoroltuk a helyben maradást és a behívást is.  Ezek mind nagyon fontosak lesznek a kutyák vakvezető képzése során.

Egy vakvezető sosem zökkenhet ki, mindig figyelnie kell gazdájára. Kölyöktalálkozónkon gyakoroltuk, hogy maradjanak a kutyák nyugodtak, amikor egy idegen lép oda a gazdájukhoz.

Nehezített feladat, mikor finomságokkal és játékokkal teli „ösvényen” is a hívó szóra kell figyelni. Kutyáink a koruknak megfelelő módon végezték a feladatukat, nagyon ügyesek voltak és mindenki fáradtan indult haza.