Vakvezető tanulóink tortával ünnepelték első születésnapjukat

Origó, Ostya, Orkán, Oktáv és testvéreik közösen ünnepeltek Prizmával, Pereccel, Piszkével és testvéreikkel. A születésnapi zsúron részt vettek az R betűs kölykök is, akik persze szintén kaptak néhány falatot a tortából.

Szinte el sem hisszük, de már egy év telt el azóta, hogy két mamakutyánk, Zina és Winnipeg életet adtak a sok pici cukigombócnak, akikből mostanra gyönyörű labradorok lettek. Novemberi kölyöktalálkozónk végén, a járványügyi szabályok betartásával megünnepeltük az O és P betűs alom születésnapját. Volt közös futkározás egy nagy réten, közös játék, és persze születésnapi torta is. Az eseményre ellátogatott Zina is, aki szintén elfogyasztott egy szeletet a csodás tortából, melyet nagyon köszönünk, kölyöknevelőinknek, a Sápi családnak.

Egyéves kutyáink már minden orvosi szűrésen átestek, így hamarosan összepakolják a bőröndjüket, és kiképzőinkhez költöznek. Nagyon bízunk benne, hogy idővel mindannyian hűséges társai lesznek valakinek.

Egy kölyök felnevelése nagyon nemes feladat

Kölyöknevelőink szinte 24 órában együtt vannak a vakvezető tanulókkal. Mindannyian megosztják otthonukat, szeretetüket, gondoskodásukat a neveltjeikkel. A legtöbben munkahelyükre is magukkal viszik őket. Mellettük tanulják meg azokat az alapokat, amikre később a képzésük épül.

„Origó a második neveltem, izgalmas évem volt Origóval. Nagyon sokszor az ember összehasonlítja az előző neveltjével, de hát ahány kutya annyiféle egyéniség és annyi új kihívás. Az ember a második kutyánál már sokkal tapasztaltabb, ez egy nagyon jó kis alom, sokkal nyugodtabbak, én is felkészültebb voltam. Nagyon tartalmas egy év volt – mondja Kelemen Nóra, kölyöknevelő.

Kölyöknevelőink számára egy oklevelet adtunk át, melyen neveltjeik fotói szerepelnek, hogy örök emlék maradjon a számukra ez az egy év.

Kelemen Nóra azok számára ajánlja a kölyöknevelést, akik szeretnének kicsit közelebb kerülni a kutyákhoz. „Mivel minden segítséget megkapunk, így egy olyan ember is, aki nem ért a kutyákhoz, nem ért a kutya neveléséhez bátran belekezdhet. Friss pároknak is nagyon jó előkészítő a babához. Nyugdíjasoknak is nagyon jó hiszen frissen tartja őket” mondja Nóra.

Prizma kölyöknevelője Speier Sára is második kutyáját neveli fel nekünk. Kürtös azóta már le is vizsgázott, és remek társa lett Józsefnek. Sára is csak ajánlani tudja az önkéntes kölyöknevelő programot. „Prizma nagyon szeret tanulni, mindig szeretne megfelelni nekem, és hát igazából nagyon boldog vagyok vele és szerintem nagyon jó társa lesz valakinek, mert tényleg lelki feltöltődés vele lenni.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek