Vakvezető Kutyák Világnapja

A II. Országos Rendezvénysorozat eseményei

Helyszínek: Miskolc, Budapest, Székesfehérvár, Debrecen
Időpontok: 2012. április 27., 28.

2011 után ismét várjuk az érdeklődőket figyelemfelkeltő, kulturális és érzékenyítő programjainkkal az ország több pontján. A Vakvezető Kutyák Világnapján szeretnénk felhívni a figyelmet a látássérült emberek életét segítő vakvezető kutyák képzésére.

A programokról érdeklődhet: barathegyi.media@gmail.com

RÉSZLETES PROGRAM

Miskolc: 2012. 04. 27. péntek, 10.00-14.00 között
Legyen részese a Vakvezető Kutyák Világnapjának! Ismerkedjen velünk és kutyáinkkal, próbálja ki, milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni. Álljon közénk egy kis időre és megörökítjük a pillanatot Önnel, vakvezető kutyáinkkal és gazdáikkal! Ha szeretné, később ország-világ láthatja majd a közös fotókat. Találkozzunk Miskolcon a Szinva Park előtt!

Budapest: 2012. 04.27. péntek, 11.00 óra
A közelmúltban többen fordultak hozzánk segítségért, mert nem egyszer előfordult, hogy a vakvezető kutyával közlekedő személyt a bankfiókban dolgozó biztonsági őr kutyája miatt nem engedett be a bank  területére.
E sajnálatos jogsértések megelőzése érdekében a banki felügyeletet ellátó PSZÁF-hez fordulunk, legyen partnerünk és tájékoztassa a vakvezető kutyával közlekedők jogairól a magyarországi pénzintézeteket.
A Vakvezető Kutyák Világnapján április 27-én, péntek 11.00-kor alapítványunk képviseletében egy vakvezető kutyával közlekedő személy petíciót ad át a PSZÁF képviselőjének.
Helyszín: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Székesfehérvár  2012. április 27. péntek, 15:00 óra
Rithnovszky János, a magyarországi vakvezető kutya kiképzés megalapítója előadást tart a LARKE meghívására a „Vakvezetőkutyák Világnapja” alkalmából.
Helye: Alba Plaza, Székesfehérvár, Palotai u. 1.
Részletek és meghívó: http://larke.hu/news.php?readmore=100

Debrecen: 2012. április 28. 11.00 óra
Fuss a Vakvezető kutyákért! címmel kutyás futást szervez a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány a debreceni Nagyerdőn, a Békás-tó körül.
Részletek: http://hvskalapitvany.hu/wp-content/uploads/Fuss-a-vakvezető-kutyákért.jpg

Debreceni és budapesti koncertek:
Debreceni és budapesti koncertjeinkről előző hírünkben olvashat.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek