Vakvezető Kölyöktalálkozó – I. Nyílt Tréning a Hajógyári Szigeten

2017. november 5-én tartottuk az első olyan vakvezető kölyöktalálkozónkat, melyet nyílt tréningként is meghirdettünk. Akik szerettek volna velünk találkozni, regisztráció után csatlakozhattak hozzánk. Hét kölyöknevelőnk jött el, a szakmai vezetőnk és két kiképzőnk tették hozzá legjobb tudásukat és tapasztalatukat a program sikeréhez. Sok érdeklődőnk közül volt, aki családostul jött el, mert szerették volna megmutatni a gyermekeiknek, hogy hogyan tanulnak a leendő vakvezető kutyák, illetve szerették volna, ha találkoznak olyan látássérült személyekkel, akik vakvezető kutyával közlekednek. Nagy örömünkre szolgált, hogy olyan emberek is eljöttek, akik gondolkoznak a kölyöknevelésen és így láthatták a munkánkat, illetve beszélgethettek a jelenlegi kölyöknevelőinkkel. Eljöttek olyan látássérültek is, akiknek még nincs vakvezető kutyájuk, de már a gondolat megszületett bennük, hogy szeretnének ők is egy négylábú hű társat. Nagyon örültek, hogy lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják, milyen vakvezető kutyával közlekedni.

A programot egy közös sétával kezdtük, hogy a kölykök kicsit kifussák magukat és birtokba vegyék a Hajógyári-szigetet.

Három kölyök játszik úgy, hogy egyszerre fognak egy botot közösen
Játékkal és futással indult a program

Ezután a kiképzőnk egy közös tréninget tartott a kölyöknevelőknek, mely során egymás mellett kellett a kölyköknek a nevelőikre koncentrálva különböző feladatokat megoldaniuk.Több gyakorlatba bevontuk látogatóinkat is, melyben ők lelkesen részt vettek. A kölyköknek a sok idegen ember és az idegen környezet miatt ezek a feladatok nagyobb kihívást jelentenek, mint az otthoni környezetben végzett gyakorlások.

Sorban állnak a kölyöknevelők a feladatra várva, közben láb mellett ülnek a labrador kölykök
Tréning a kölykökkel

A gyakorlás után a kutyák újabb, jól megérdemelt közös játékkal pihenték ki a nehéz munka fáradalmait. Ezután megérkezett Szvirida Antónia és vakvezető kutyája Felhő. Antónia elmesélte a jelenlevőknek, hogyan változott meg az élete, mióta Felhő végigkíséri a mindennapjait. Az élménybeszámoló során számtalan kérdésre kaptak választ az érdeklődők, Antónia készségesen mesélt az életükről. Ezúton is nagyon köszönjük, hogy számíthattunk rá!

Szvirida Antónia és Felhő mesél az érdeklődőknek akik körbe veszik őket kutyáikkal
Szvirida Antónia és Felhő mesél az érdeklődőknek (Fotó: Gelb György)

A program zárásaként csatlakoztak hozzánk vakvezető kutyás barátaink egy közös sétára, így  a már dolgozó vakvezető kutyák is élvezhették a szabad mozgás örömét. A kölykök pedig fáradhatatlanul játszottak tovább.

Négy kölyök játszva fut egymás mellett
Játszanak a labrador kölykök
Több kölyök játszik a képen. az egyik a földön hemperegve birkózik a másikkal
Közös hancúrozás

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a nyílt tréningünkön! Aki lemaradt róla, ne csüggedjen, lesz még folytatása!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek