Vakvezető kölyöktalákozó

Múlt vasárnap kölyöktalálkozót szerveztünk Budapesten a Bikás Parkban, ahol izgatottan vártuk vakvezető tanuló kiskutyáinkat és kölyöknevelőiket. Szakmai vezetőnk Komondi Piroska és két kutyakiképzőnk, Nyíriné Kovács Mária és Királyné Barkóczi Emese segítették legjobb tudásuk szerint a csetlő botló ifjúságot a továbbtanulásban.

A kölyöknevelőknek lehetőségük nyílt rá, hogy a felmerülő kérdéseiket részletesen átbeszéljék a kiképzőkkel​, elméleti és gyakorlati tanácsokat kaptak ahhoz, hogy a kölykök jelenlegi életkorában mik azok a fontos dolgok, amikre már most hangsúlyt kell fektetniük.

A találkozó elején egy kutyafuttatóban nagyot játszottak a kölykök, ennek Ikon, Inga, Iron, Ipoly és Ion nagyon örültek.

Egy sárga és egy fekete labrador kölyök játszik egymással a kutyafuttatóban
Játék a kutyafuttatóban

Ezt követően pórázon elsétáltunk egy lépcsősorhoz. Eközben a szép laza pórázon közlekedés éppen úgy feladat volt, mint a lépcsőre fel-lejutás. Utóbbi feladatot az tette különösen nehézzé, hogy a lépcsők között​ át lehetett látni. Ezekből egy kölyök nagyon sokat tud tanulni, a kölyöknevelő meg azt tanulja meg, hogyan tudja átsegíteni a kutyáját az esetleges bizonytalan helyzeteken.

A kölyöknevelő és a kiképző jutalomfalattal segítik a kölyköt lefelé a lépcsőn
Lépcsőzés gyakorlása

Ezután elsétáltunk a pályaudvarhoz, ahol kipróbálták a kölyöknevelők egy álló villamoson, hogy a fel-leszállást hogyan kell helyesen végrehajtani, ez a járműre szállás alapozásának gyakorlata. ​Majd még azt is megnéztük, hogy a pad alá hogyan kell becsalogatni, majd lefektetni a kicsiket, hiszen ezt sosem lehet elég korán elkezdeni.

Jó hangulatban és a körülöttünk közlekedő emberek arcára mosolyt csalva, nagyon hasznosan telt ez a találkozó, nagy örömünkre szolgált, hogy ennyi kölyöknevelőnket és vakvezető tanuló kutyánkat láthattuk együtt gyakorolni.

Öt kölyöknevelőnk ül egy padon lábaik között a vakvezető tanuló kölykökkel
Kölyöknevelőink a tanulókkal
  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek