Vak barátai támogatják a koronavírussal küzdő kutyakiképzőt

Brigitta és Gábor vakvezető kutyáik kiképzőjében találtak életre szóló barátra. Darinka jelenleg küzd a koronavírussal, otthonában gyógyul, és várja, hogy találkozhasson velük és folytathassa a vakvezető kutyák kiképzését. Két barátja videóüzenetet küldött neki, hogy tartson ki! Gyakori, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzői szoros baráti kapcsolatba kerülnek a kliensekkel, és sokat tesznek egymásért a koronavírus-járvány alatt is.

Brigitta és Gábor gyerekkoruk óta barátok, a Vakok Általános Iskolájába jártak, aztán Brigitta úgy döntött, hogy vakvezető kutyával fog közlekedni, így ismerkedett meg Darinkával, akinek gyermekkori vágya valósult meg, amikor vakvezetőkutya-kiképző lett. Brigittának már több vakvezető kutya segített, akiket Darinka képzett, Gábor pedig majd’ négy évtizeden át fehér bottal közlekedett, mégpedig nagyon ügyesen, és nemrég döntött úgy, hogy ő is kutyás lesz.

„Az első kutyámat Darinka képezte, és nagyon egymásra találtunk, egy hullámhosszon mozogtunk minden tekintetben” – mondja nevetve Berta Brigitta budapesti gyógy- és sportmasszőr, akinek jelenlegi kutyája, Morze nemrég került ki Farkas Darinka kezei alól. Brigitta sok segítséget kapott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzőjétől, amikor a kutyáival problémái voltak, aztán elmélyült köztük a barátság.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint. 
Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

„Nagyon vicces ember, a kiképzés közben sokat nevettünk. A komolyság mellett van benne lazaság, ami együtt nagyon jó, mert nincs vaskalapos szigor, hogy most közlekedünk, és csak így a vizsga, csak úgy a vizsga, hanem nagyon jól kezeli ezt a helyzetet” – mondja Kapitány gazdája, Orosz Gábor budapesti svédmasszőr.

Együtt a koronavírus-járványban is

„Ha éjjel 11-kor fel kell hívnom, bátran megtehetem, nekem olyan a Darinka, mintha a nővérem lenne. Most, hogy koronavírusos lett, annyiban nehezíti meg az életünket, hogy nem tudunk találkozni, de azért mindennap beszélünk telefonon, mert fontos, hogy érzi magát, hogy van” – mondja Brigitta.

„Nekem nagyon jólesik Brigi törődése, mély baráti kapcsolat a miénk, sőt már inkább családtagnak tekintjük egymást, mint barátnak” – fűzte hozzá Darinka, aki jelenleg küzd a koronavírussal, otthonában gyógyul, és már várja, hogy találkozhasson barátaival és folytathassa a vakvezető kutyák kiképzését.

A kiképzők folyamatosan kapcsolatban vannak a vakvezető kutyás gazdákkal, hiszen sok olyan helyzet adódik, ami speciális szakmai tudást igényel. Az alapítvány pedig a gazdik mellett áll anyagilag, szervezésben, amikor kutyáiknak egészségügyi problémája adódik. Darinka, Brigitta és Gábor összetartozása példa arra, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzői gyakran szoros baráti kapcsolatba kerülnek a kutyát igénylő kliensekkel, és sokat tesznek egymásért a koronavírus-járvány alatt is.