Újra tarthatunk programokat

Remek programokról szeretnénk beszámolni nektek. Nagyon örülünk, hogy újra tudunk rendezvényekre járni és találkozhatunk veletek.

Június közepén a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület kutyás piknikén jártunk. A kánikula ellenére remek volt a hangulat. Trafival ki lehetett próbálni, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni.

Az érdeklődők megismerkedhettek látássérült barátainkkal és kutyusaikkal: Irénnel és Kirával, Attilával és Aysával, valamint Pankával és Hablattyal.

Mezősi Tamás, alapítványunk elnöke Irén, Attila közreműködésével és kutyusaik segítségével interaktív előadást tartott a vakvezető kutyák nemes hivatásáról. Önkéntesünk, Vivien pedig végig segített, amiben csak kellett a rendezvény során.

Június végén pedig az encsi Szent László Katolikus Iskolában, a miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában jártunk. Utóbbiban kétszer is megfordultunk. Valamint a Fráter György Katolikus Gimnáziumból ellátogattak gyerekek a Központunkba. Mindegyik találkozás remekül sikerült.

A mi Bóbitánk mindenhol hatalmas sikert aratott, ezúttal vele lehetett kipróbálni a vakvezető kutyával való közlekedést. A fekete labradorhoz Miskolcon vakvezető tanulónk, Rizling, Encsen pedig Diamond és “főiskolásunk” Olivér csatlakozott. Mindenki nagyon ügyes és lelkes volt. Büszkék vagyunk rájuk!

A gyerekek a miskolci programokon megismerkedhettek Istvánnal és vakvezető kutyájával Igorral, Encsen pedig Barnabással és vakvezető kutyájával, Gyömbérrel. Önkénteseink, Panni, Luca, Blanka, Alexa, Edit és Judit rengeteget segítettek nekünk.

Köszönjük a meghívást, a részvételt, önkénteseinknek pedig a segítséget.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek