Tinikorba léptek Serpáék

Az S/Sz betűs saját tenyésztésű almunk szépen cseperedik. Most kezdenek tinikorba lépni, nagyjából fél év múlva, első születésnapjuk után köszönnek el kölyöknevelőiktől, hogy megkezdjék képzésük következő szakaszát. Ám addig is a kölyökkor örömeit élvezik, így volt ez a kölyöktalálkozón is.

A júniusi találkozónkat a Tétényi-fennsíkon tartottuk, ami hosszú idő után az első nagyobb létszámú összejövetelünk volt. Ráadásul a T betűs kiskutyáink számára ez volt az első, amin részt vehettek. Erről itt írtunk bővebben.

A kölyöktalálkozón két csoportba kerültek a tanulóink, ugyanis az S/Sz betűs alomnak már más dolgokat kell gyakorolni, mint a legkisebbeknek, akiknek még csak a találkozás öröme a fontos.

Serpa, Szikra, Szellő, Szezám és testvéreik a hozzájuk csapodó Rézivel a buszra szállást gyakorolták a Campona bevásárlóközpontnál lévő buszvégállomáson. A közlekedés fontos szerepet játszik majd a képzésükben, nem torpanhatnak meg, ha egy tömegközlekedési járműre kell felszállniuk leendő gazdájukkal.

„Serpa egy nagyon kedves kutya, az elején egy kicsit csintalankodott, de kedvességével hamar belopta magát a szívünkbe. Mostanra nagyon sokat változott, szeret tanulni, mindenben szívesen részt vesz. Szeret az emberek közelében lenni, imádja a gyerekeket” – meséli Vucseta Márta, aki a második kölyköt neveli fel nekünk.

„Szellőt rendkívül aktív kutyus, sokat kirándulunk vele. Persze a sok kirándulás és játék mellett, sokat tanulunk is, hogy minél okosabb és ügyesebb kutya váljon belőle. Szellő szereti osztogatni a puszikat, ezért pusziosztó nyakiglábnak is szoktuk őt nevezni” – mondja Kovács Kriszti, aki közösen neveli Szellőt egy másik kölyöknevelővel, Nórával.

„Száva nyugodt és kedves kutya, nő, mint a gomba, okosodik, ügyesedik. Szeret gyakorolni, minden reggel és este nagyot sétálunk vele és a másik kuytusunkkal, Benivel. Száva legújabb trükkje, hogy a leejtett kulcscsomót felveszi a földről, ami majd nagy segítség lesz a későbbiekben a gazdájának” – mondja Fazekas Edina.

Tanulóink mindannyian ügyesek voltak, igazán büszkék voltunk rájuk. Természetesen a találkozó elején minden kutyusunk együtt futkározott, és már most nagyon várják a júliusi találkozót.